A- A A+

Владимир Батез посетио Србобран

.

DSC 0753Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас Општину Србобран, где је, у присусутву председника општине Радивоја Парошког, са директором Центра за спорт и туризам Слободаном Субићем потписао уговор о финансирању пројекта под називом Унапређење услова за бављење борилачким спортовима, одобреног на јавном конкурсу Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Батез је обишао спортске капацитете центра, како би потврдио оно што је и сам истакао, а то је да се општина Србобран домаћински односи према овој дворани, односно да је све уређено, чисто и функционално иако је реч о једном од најстаријих објеката овог типа у Војводини.

 Секретар Батез присуствовао је тренингу пионирске селекције женског кошаркашког клуба "Србобран", и овом приликом уручио је поклон у виду такмичарских кошаркашких лопти. Поклон је у име клуба примила Мирјана Ђокић, тренер ове селекције и уједно играчица сениорског тима.

Сарадња Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и локалне самоуправе у Србобрану, тачније Центра за спорт и туризам чији је оснивач  општина, последњих пар година врло је блиска, чему сведочи потпуно реновирана спортска хала, а данас је та плодоносна сарадња обезбедила дворани и подлогу за борилачке спортове.

Секретар Батез је изразио задовољство што је по ко зна који пут у Србобрану, првенствено зато што кад год је долазио у ову општину наилазио је на изузетно разумевање за потребе спортиста и спорта уопште од стране челних људи локалне самоуправе. 

"У Србобран увек долазим пуног срца, јер је оно што смо заједнички реализовали у претходним годинама заиста значајно. Заједнички смо реализовали пројекат санације, адаптације и опремања куглане у вредности од 4,5 милиона динара, а сада настављамо да улажемо у развој што већег броја грана спорта. Веома ми је драго што ћемо са овом донацијом од 488 хиљада динара, која наменски треба да послужи за опремање сале за борилачке спортове, да комплетирамо садржаје овог спортског Центра који је по мом мишљењу један од најбољих које имамо у Војводини. Ово је једна лепа слика србобранског спорта, где све добро функционише, и на то треба да сте поносни. Оно што ми је посебно драго јесте што су се деца, након једног дужег и тешког периода за нама, вратила спорту и да тренирају. Спорт је током епидемије био највише на удару, практично је све стало како у професионалном спорту, тако и у рекреативном и у школском. Зато ми је драго што видим да се тренажни погони стављају у функцију, иако су тренутно средства која се издвајају за спорт значајно умањена. Сам секретаријат је у ребалансу буџета, располажемо средствима умањеним за 100 милиона динара, тако да сваки вид помоћи који упућујемо локалним самоуправама за нас је велик и значајан. Наши спортски клубови прошли су и теже околности, настављали су спортисти да остварују успехе и након санкција и бомбардовања, тако да сам ја оптимиста да ћемо се брзо вратити у нормалу,“ нагласио је секретар.

Батез се захвалио председнику Парошком, директору Субићу и свим њиховим сарадницима на изузетној сарадњи, на активној улози Србобрана у области спорта, што показује да људи који овде воде спорт знају шта раде и добро то чине.

Секретар је изразио наду да ће Србобран у неком догледном периоду решити проблем смештајних капацитета спортиста, што би значајно утицало на развој туристичких потенцијала општине која је већ богата квалитетним и познатим манифестацијама свих врста.

Радивој Парошки председник општине Србобран поздравио је секретара Батеза и изразио задовољство што је наш прослављени одбојкаш опет у Србобрану. Председник општине је нагласио да је спортски Центар  комплетно реконструисан, делом захваљујући Покрајинском секретаријату за спорт и омладину. 

"Не тако давно реконструисали смо дворану за куглање, на чему смо посебно захвални секретару Батезу. Данас смо били у прилици да присуствујемо потписивању уговора који ће умногоме помоћи развоју једне нове гране спорта у нашем месту. Реч је о кик-бокосу, који је већ заинтересовао велики број момака и девојака у нашем месту, пре свега због стручног и посвећеног рада тренера Пантелића, који је врхунски стручњак у својој области спорта. Захвалан сам секретаријату и посебно Владимиру Батезу, за ову донацију, али и за сваку другу подршку коју је његов ресор пружио нашој општини. Иако смо мала средина од свега 16.000 становника, поносни смо на то што имамо чак 1.000 активних спортиста и што значајна средства локалног буџета усмеравамо на развој спорта. Уз вашу подршку и подршку министра Удовичића, са још више воље улазимо у сваки вид спортског рада са децом", рекао је председник Парошки.

Директор Центра за спорт, Слободан Субић захвалио се покрајинском секретару на посети и значајној донацији:

" Идеја нам је да омогућимо максималне услове за развој свих спортова који су заступљени на територији општине Србобран. Конкретно кроз овај пројекат ради се о подршци развоја борилачких спортова, а највише ће бити обухваћен кик-бокс који је у експанзији, а свакако да ће део те опреме моћи да користе и други клубови борилачких вештина. Захваљујем се секретару на томе, а посебно на лепим речима које је упутио нашем колективу и лепој сарадњи коју реализујемо трећу годину за редом.“

Тренер кик-бокс клуба "Топ Теам" Немања Пантелић упознао је присутне са радом клуба и изразио задовољство када је у питању сарадња са Центром за спорт: "Клуб у Србобрану ради већ неких 7-8 месеци и врло сам задовољан досадашњим радом и сарадњом са Центром за спорт. Овом донацијом стичу се услови за још озбиљији рад и значајан напредак спортиста. Ја као бивши спортиста и репрезентативац Србије знам колико су битни услови у којима се тренира, тако да сам сигуран да ће моји момци и девојке, којих тренутно има 40-50 у клубу и све их је више, имати одличне услове за увежбавање. Србобран је по први пут требао да има кик-бокс турнир, али смо због епидемије морали да га одложимо за неки будући период, где се надамо и првим освојеним медаљама за наше борце".

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK