A- A A+

Пола милијарде уложено у развој општине Темерин

.

23052020  Milicevic Temerin 35Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић обишао је данас Темерин где су у току завршни радови на реконструкцији постројења за производњу топлотне енергије, у коју је уложено преко 107 милиона динара, од чега је Покрајинска влада издвојила више од 89 милиона динара. Милићевић је навео да је прва фаза обнове овог објекта завршена прошле године, када су замењени котлови у топланама „Центар“ и „Парк“ у Темерину. У другој фази се ради замена топловодне мреже, по чијем завршетку ће Темерин, након више од четири деценије, имати потпуно реконструисан топловодни систем.

 „Колика је била потреба за реконструкцијом овог система говоре подаци да су постојали велики губици на мрежи, било је готово немогуће одржавати систем и испоручивати топлотну енергију ка крајњим корисницима“, истакао је потпредседник Милићевић и додао да је обнова топлане добар посао, јер су бенефити вишеструки. Како је навео, то ће бити ефикаснији систем, који ће користити мање енергената, а тиме ће постојати и значајне финансијске уштеде, али и мања емисија угљен-диоксида.

„Процена је да ће на годишњем нивоу уштеда бити 15 милиона динара само у енергентима, и то ће бити директан бенефит локаног буџета, јер ће новац моћи да се усмери за друге значајне инвестиције“, навео је Милићевић.

Потпредседник Милићевић, заједно са покрајинским секретаром за спорт и омладину Владимиром Батезом и директором Управе за капитална улагања АП Војводине Недељком Ковачевићем, обишао је и Основну школу „Петар Кочић“ у насељу Старо Ђурђево где је Покрајина са 3,2 милиона динара финансирала комплетну обнову спортског терена.

„Обновом овог терена створени су много квалитетнији услови за бављење спортом деце у овој школи“, казао је Милићевић и додао да је покрајинска администрација у протеклом периоду ставила акценат на обнову и опремање школских спорских сала и терена.

Председник општине Темерин Ђуро Жуга казао је да је Покрајина у претекле четири године издвојила 492 милиона динара за пројекте у областима локалног и регионалног економског развоја, образовања, здравства, саобраћајне инфраструктуре, спорта, водоснабдевања и заштите вода, те у развој енергетске ефикасности у општини Темерин.

Жуга је додао да су за ову општину у наредном периоду значајни пројекти изградња фабрике пијаће воде и наставак изградње канализационе мреже.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK