A- A A+

Arhiva 2018

Проглашење спортисте године у Апатину за 2017. годину

.

1517603187DSC02329 naslovnaСпортски савез општине Апатин на свечаној церемонији, одржаној 2. фебруара у Дому културе, свечано је уручио признања најуспешнијим спортистима и спортским колективима за 2017. годину.
Признања су спортистима уручили Аранка Биндер, помоћница покрајинског секретара за спорт и омладину, и Игор Ковачић, бивши кајакаш и учесник Олимпијских игара у Сиднеју 2000. године, а присутне су у име општине Апатин и Спортског савеза као организатора, поздравили председник општине Милан Шкрбић и Драган Поповић, председник Спортског савеза општине Апатин.

По оцени стручног жирија, спортискиња године је шахисткиња Марина Гајчин, а најбољи спортиста је атлетичар Ђуро Борбељ. У категорији младих спортиста награђени су кошаркаш Милош Глушица, члан Кошаркашког клуба ,,Дунав'' и Сања Малеш, чланица Одбојкашког клуба ,,Апатин''.
За најуспешнијег стручњака у спорту проглашена је Милка Никшић, тренер рукометног клуба “Пик” из Пригревице, док је за најуспешнијег спортског радника изабран Ђуро Ковачић из Кајакашког клуба ,,Панонија''. За најуспешнији спортски колектив у 2017. години проглашен је Куглашки клуб Апатин, а најуспешнија спортска манифестација је “АСИКС Дунавски полумаратон”, у огранизацији Атлетског клуба ,,Апатин''.

Ове године додељене су још две награде. За допринос развоју фитнес спорта у општини Апатин награду је постхумно добила трагично настрадала Милица Беслаћ, а исту је примио њен брат Ненад Беслаћ. За допринос у развоју фудбала у Пригревици и бројне успехе Фудбалског клуба ,,Братство'' награду је, такође постхумно, добио Горан Несванулица – Клипи, некадашњи председник клуба, а признање је примио његов син Лука Несванулица. Ове две награде уручио је Слободан Бачић, секретар Спортског савеза општине Апатин.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK