A- A A+

Arhiva 2018

Аранка Биндер је промотер 25. Новосадског полумаратона

.

IKA 9353

У Дому војске у Новом Саду је 22. марта  2018. године одржана конференција за новинаре са темом “У сусрет организацији 25. Новосадског полумаратона”. Промотер ове међународне манифестације је Аранка Биндер, носилац Националног признања Републике Србије, освајачица олимпијске медаље у стрељаштву и помоћница покрајинског секретара за спорт и омладину.

 

У свом обраћању, Аранка се најпре захвалила на позиву и указаном поверењу и додала: „Част је бити на позицији промотера догађаја по коме се вредности Новог Сада препознају у спортским и не само спортским круговима. Ја сам скоро цео живот у спорту, што као такмичарка, што као спортски радник а сада и као функционер у спорту. Зато и јесте природно да се радујем што ћу бити део једне такве манифестације као што је Новосадски полумаратон у марту или Новосадски маратон у октобру. Негујући спортске традиције, ми тако чувамо и ниво спортске културе нације. 
Свака манифестација која на старту окупи толики број учесника достојна је поштовања и напора свакога од нас да је сваке године оплемењујемо и да је сопственим учешћем обогатимо: неко трчањем, неко спонзорским уговором, неко осмехом и аплаузом, ви новинари речима и сликом коју ћете послати у свет, а ми из градских и покрајинских структура власти несебичном подршком. Битно је да смо уједињени у намери да генерације које пристижу, личним примером усмеримо на истинске вредности и садржаје које живот значе, а спортски садржаји то дефинитивно јесу.Учесницима желим најпре задовољство а потом и успех на стази, а организаторима да надмаше стандарде, које су до сада тако добро поставили.”
Председник Организационог одбора 25. Новосадског полумаратона је Председник Скупштине града Новог Сада Здравко Јелушић а директор маратона је Милан Долга. Конференцију за медије је водио спортски новинар Лаза Бакмаз.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK