A- A A+

Arhiva 2018

Станисављев са куглашицама Кристала шампионкама Србије

.

naslovna kuglanje zr25. март 2018. - У богатој историји куглашког клуба Кристал прва шампионска титула у сениорској конкуренцији, медаље из руку заменика Покрајинског секретара за спорт и омладину Љубомира Станисављева, а пехар из руку председника Куглашког савеза Србије Уроша Драгојловића. После две вицешампионске титуле куглашице Кристала су најзад на победничком постољу у овогодишњем првенству Супер лиге. Оне су у узбудљивој завршници првенства биле боље од директног противника екипе Срема из Руме а у последњем колу су убедљиво победиле екипу Бачке из Новог Сада са 3354:3157(7:1).

Иако су у недељу практично већ биле шампионке пошто је Срем поражен у последњем колу у Апатину ипак су на својој куглани против Новосађанки одиграле пуном снагом. На крају меча велико славље играчица и управе Кристала који је први пут дошао до шампионске титуле у сениорској конкуренцији. Златне медаље играчицама уручио је Љубомир Станисављев, заменик покрајинског секретара за спорт и омладину, док је шампионски пехар из руку председника куглашког савеза Србије Уроша Драгојловића примила капитен екипе Драгана Дорожан. Тада је могло да почне славље, сликање и шпански шампањац специјално спремљен за ову прилику. За велики иторијски успех најзаслужније су: тренер и играч Марија Кресовић, капитен Драгана Дорожан, Хермина Лукач, Хајналка Милосав, Санела Милосав, Маја Ђукић, Ана Будаи, Горица Станић, Сузана Аћин, Владана Обренић и Милена Јуришић. Уз тим је био председник Милан Живков и секретар клуба Босиљка-Боба Божић.- Ово је велики успех, успех за историју, поносни смо на играчице Кристала које су буквално у претпоследњем колу у велико дербију решиле питање шампиона - истакао је Станисављев.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK