A- A A+

Arhiva vesti 2016

Vladimir Batez izabran za novog pokrajinskog sekretara za sport i omladinu

.

batezNa trećoj sednici Skupštine AP Vojvodine izabran je i novi pokrajinski sekretar za sport i omladinu, gospodin Vladimir Batez.
Gospodin Vladimir Batez rođen je 7. septembra 1969. godine u Novom Sadu. Kao profesionalni igrač nastupao je za odbojkaške klubove „Crvena Zvezda“ i „Vojvodina“. Svoju dalju igračku karijeru nastavio je sjajnim rezultatima u klubovima u Italiji, gde je igrao punih 10 godina, kao i u Belgiji i na Kipru. Kao član reprezentacije osvojio je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama održanim u Atlanti (1996), srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Holandiji (1997), srebrnuj medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu (1998), bronzanu na Evropskom prventsvu u Austriji (1999), a 2000. godine zlatno odličije na Olimpijskim igrama u Sidneju.

Završio je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu, kao i Višu školu za trenere i menadžere u sportu, takođe u Novom Sadu.

Nosilac je Ordena Nemanje prvog stepena, za zasluge u predstavljanju države i njenih građana, i dobitnik je nacionalnog priznanja u sportu.

U periodu od 2013. godine do 2016. godine obavljao je funkciju generalnog sekretara u Sportskom savezu Srbije.

Govori engleski i italijanski jezik. Oženjen je i ima troje dece.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK