A- A A+

Arhiva vesti 2016

Na trećem sastanku „Uloga i zadaci jedinica lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine u sistemu sporta Republike Srbije“ bilo je reči o planovima razvoja sporta u vojvođanskim opštinama

.

U Skupštini AP Vojvodine održan je danas treći sastanak u nizu Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i predstavnika lokalnih samouprava u Vojvodini. Tema i ovog sastanka bila je koja je to uloga i koji su zadaci lokalnih samouprava kada je reč o oblasti sporta i sistemu funkcionisanja sporta na lokalnom nivou. Predstavnicima opština Alibunar, Bela Crkva, Inđija, Irig, Kovačica, Kovin, Opovo, Pećinci, Plandište, Ruma, Šid i Stara Pazova, obratio se i pokrajinski sekretar za sport i omladinu, gospodin Vladimir Batez koji je istakao važnost u međusobnoj saradnji na svim nivoima.

„Želim da vas pozdravim u ime Vlade Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i svoje lično im i da vam se zahvalim što ste uzeli učešće na danajem sastanku. U protekla dva dana smo imali prilike da vidimo i druge predstavnike lokalnih samouprava, i pokazalo se da postoji velika potreba za ovakvim radnim sastancima i razmenom mišljenja. Cilj svega ovoga je da vas uputimo šta su ciljevi Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, a to je pre svega implementacija Zakona o spor tu na teritoriji AP Vojvodine i podizanje sistema kako bi bio što funkcionalniji.“ rekao je sekretar Batez.

Prisutnima je gospodin Branko Vujović, samostalni stručni saradnik II za oblast školskog sporta - šef odseka u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu prezentovao „Ulogu i zadatke jedinica lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine u sistemu sporta Republike Srbije“. Koncept prezentacije zasnovan je na temama koje se tiču: potreba i interesa građana u oblasti sporta na teritoriji jedinica lokalne samoprave, sistema funkcionisanja sporta u JLS, finansiranja sporta u JLS, sportske infrastrukture, inspekcijskog nadzora kao poverene nadležnosti JLS.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK