A- A A+

Arhiva vesti 2016

Održan i četvrti po redu sastanak „Uloga i zadaci jedinica lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine u sistemu sporta Republike Srbije“

.

U Skupštini AP Vojvodine, održan je poslednji u niz radni sastanak između predstavnika Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i predstavnika loklanih samouprava, a na temu uređenja sistema sporta u Vojvodini. Ovo je bio četvrti po redu sastanak pod nazivom „Uloga i zadaci jedinica lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine u sistemu sporta Republike Srbije. Danas su sastanku prisustvovali predstavnici sledećih opština i gradova: Bački Petrovac, Kikinda, Novi Sad, Pančevo, Sombor, Sremska Mitrovica, Subotica, Vršac i Zrenjanin.

 

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, gospodin Vladimir Batez je i ovog puta istakao da ovi sastanci služe tako da se svi akteri izvršne vlasti međusobno upoznaju, kako bi jedni drugima pomogli da se uspostave prave vrednosti sporta.

 „Cilj ovih sastanaka i jeste u tome da svi predstavnici opština i gradova znaju da od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu mogu da dobiju svu potrebnu pomoć kako bi u potpunosti ispunili sve ono što se od njih očekuje u sprovođenju Zakona o sportu. Uslediće i sastanci koji će biti u vezi sa izgradnjom omladinske politike i poštovanja Zakona o mladima, ali i sa sportskim savezima.“ rekao je sekretar Batez.

Prisutnima je gospodin Branko Vujović, samostalni stručni saradnik II za oblast školskog sporta - šef odseka u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu prezentovao „Ulogu i zadatke jedinica lokalnih samouprava sa teritorije AP Vojvodine u sistemu sporta Republike Srbije“. Koncept prezentacije zasnovan je na temama koje se tiču: potreba i interesa građana u oblasti sporta na teritoriji jedinica lokalne samoprave, sistema funkcionisanja sporta u JLS, finansiranja sporta u JLS, sportske infrastrukture, inspekcijskog nadzora kao poverene nadležnosti JLS.

Prezentaciju možete preuzeti OVDE

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK