A- A A+

Arhiva vesti 2016

Prijem za Mihaila Dudaša i predstavnike atletskih saveza Srbije i Vojvodine u Pokrajinskoj vladi

.

Izvor:  www.vojvodina.gov.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez priredili su prijem za našeg poznatog atletičara Mihaila Dudaša. Povod za današnji susret u Pokrajinskoj vladi je najnoviji, veliki uspeh koji je postigao Mihail Dudaš – bronzana medalja u desetoboju – u jednoj od najtežih atletskih disciplina na Šampionatu Evrope u Amsterdamu.
Na prijemu su prisustvovali i predsednik i generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović i Slobodan Branković, predsednik Atletskog saveza Vojvodine Stevan Zorić i trener Feđa Kamasi.

Čestitajući na osvojenoj medalji Mihailu Dudašu, kao i na vrhunskom uspehu koji je postigla Ivana Španović, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da takvi sportski rezultati obavezuju da se u ovoj oblasti još više radi na stvaranju predvidivog sistema za razvoj atletike kao bazičnog sporta i uslova za treniranje ne samo „sportskih lavova“ kao što su Mihailo Dudaš i Ivana Španović, već i budućih generacija atletičara i ogromnog potencijala koji postoji u atletskom sportu u čitavoj našoj zemlji, posebno u Vojvodini. U tom smislu, najavio je trogodišnji plan investiranja nove Pokrajinske vlade u sportsku infrastrukturu, definisanje projekata koji se mogu realizovati u kratkom roku i onih koji zahtevaju duži rok i zajedničku snagu lokalnih samouprava, institucija i sportskih saveza i organizacija sa svih nivoa na njihovoj realizaciji.

„Važno je da ne dajemo lažna obećanja, već da pristupimo organizovano i da dobro planiramo, te da, u onim delovima gde je to zaista potrebno, pomognemo razvoju sportske infrastrukture jer ćemo tako imati još više šampiona u budućnosti, poput Mahajla Dudaša i Ivane Španović koji su osvetlali obraz i svoje države i sporta čiju slavu pronose“, izjavio je predsednik Mirović.

U izjavi za medije, Mihailo Dudaš je rekao da je spreman za Olimpijske igre, da postigne novi državni rekord i da se bori za što bolji plasman. Istakao je da Novi Sad zaslužuje da ima atletski stadion, kao i halu za treninge u zatvorenom prostoru.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK