A- A A+

Arhiva vesti 2016

Prijem za olimpijce u Pokrajinskoj vladi

.

Izvor: www.vojvodina.gov.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, na prijemu u Pokrajinskoj vladi, svečano su ispratili sportiste iz Vojvodine, njihove trenere i sportske funkcionere, na Olimpijske igre u Rio, poželevši im da budu uspešni i da dostojno predstave Srbiju i sport.
Igor Mirović je rekao da su mnogi od olimpijaca, koji su iz Vojvodine, slavu sporta i svoje zemlje već proneli do onih visina koje izazivaju snažne emocije, kao nedavno Ivana Španović sa zlatnom medaljom na evropskom takmičenju, te da veruje da će po povratku iz Brazila ponovo biti zajedno na nekom od balkona.

Predsednik Pokrajinske vlade poručio je sportistima da je obaveza pokrajine da čini mnogo više nego do sada na stvaranju uslova za razvoj sporta.

„Zato smo i napravili planove za razvoj sportske infrastrukture, posebno u onim delovima Vojvodine u kojima to do sada nije bio slučaj. Brojne su inicijative u mnogim opštinama i gradovima da pomognemo i mi ćemo u skladu sa raspoloživim sredstvima, to i činiti. Ideja je da motivišemo nove, buduće olimpijce, koji će jednog dana zameniti vas i da u sportu, kao i u svim drugim oblastima u životu, imamo kontinuitet, snagu i tradiciju“, poručio je Mirović.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez zahvalio se olimpijcima što su se, i pored velikih obaveza pred put, okupili danas u Pokrajinskoj vladi.

„Svojim radom, posvećenošću, talentom i odricanjem, došli ste do momenta kada imate šansu da u najjačoj konkurenciji ispišete novu stranicu svetskog i srpskog sporta. Sport je od izuzetnog značaja za našu zemlju, a vi ste najbolji ambasadori naše zemlje i najbolji promoteri pravih vrednosti, na koje svi treba da se ugledamo“, rekao je Vlademir Batez.

Željko Trajković, član Predsedništva Olimpijskog komiteta i predsednik Rvačkog saveza Srbije, rekao je da prijem u Pokrajinskoj vladi predstavlja snažan podstrek i podršku sportistima na predstojećoj Olimpijadi.

 

 

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK