A- A A+

Arhiva vesti 2016

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez obišao opštinu Odžaci

.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, gospodin Vladimir Batez posetio je opštinu Odžaci, gde je sa predsednikom opštine Dušanom Marjanom razgovarao o stanju i funkcionisanju sporta u ovoj lokalnoj samoupravi. Predsednik opštine Dušan Marijan istakao je da je sufinansiranje u oblasti sporta na teritoriji opštine Odžaci u okvirima mogućnosti budžeta, da se odvija po Programu razvoja sporta i da je u saglasnosti s planiranim linijama budžeta po Javnim konkursima, kao i da je saradnja sa sportskim organizacijama na visokom nivou.

Pokrajinski sekretar, Vladimir Batez pohvalio je ovom prilikom dobro funkcionisanje sporta u opštini Odžaci, a zatim izložio stanje i planove novoizabranog Sekretarijata. Sekretar Batez istakao je važnost poštovanja novog, sada važećeg Zakona o sportu koji je osnova za adekvatno i efikasno funkcionisanje sistema sporta kako na republičkom tako i na lokalnom nivou.

Nakon radnog sastanka Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i Predsednik opštine Odžaci, Dušan Marijan su u Sportsko poslovnom centru „Odžaci“ otvorili tradicionalni 7. Rukometni kamp za decu koji je okupio devedesetoro najmlađih iz opština Odžaci, Kule i Bača.

Na kraju radne posete, sekretar Batez obišao je Gradski stadion. Tom prilikom su predstavnici opštine Odžaci predočili Pokrajinskom sekretaru da na kompleksu stadiona funkcionišu dva fudbalska kluba sa svojim školama fudbala kao i da obližnja Osnovna škola sprovodi deo svojih aktivnosti na pomoćnom terenu. Napomenuto je takođe i da Sportski savez opštine Odžaci planira realizaciju aktivnosti školskog sporta nakon sanacije pomenutog objekta i zadovoljenja osnovnih uslova za takmičenja, te da je uređen kompleks Gradskog stadiona neophodan sportu Odžaka i opštine Odžaci, s čim se nakon uvida u trenutno stanje složio i Pokrajinski sekretar.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK