A- A A+

Arhiva vesti 2016

Novi sportski projekti u Zrenjaninu

.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez sastao se sa gradonačelnikom Zrenjanina, Čedomirom Janjićem, a nakon radnog sastanka zajedno su obišli budući Paraolimpijski centar, Kristalnu dvoranu, halu „Medison“ i stadion u Karađorđevom parku. Gradonačelnik Čedomir Janjić izjavio je da je briga o sportskoj infrastrukturi veoma važna za grad Zrenjanin i da će oni nastaviti da rade sve što mogu kako bi Zrenjanin postao pravi sportski centar.

 „Za sada smo osposobili i sredili sve fudbalske terene, kako u samom gradu, tako i u svim okolnim selima, a sve to sa ciljem da naše najmlađe sklonimo sa ulice i vratimo ih na pravi put. U planu je izgradnja Paraolimpijskog centra, za čiji projekat smo dobili sredstva upravo od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, izgradnja Centra za borilačke sportove, adaptacija atletske staze na stadionu i obnova trim staze u Karađorđevom parku“ rekao je Janjić.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Vladimir Batez izrazio je zadovoljstvo što i grad Zrenjanin i Pokrajinska vlada i sam Sekretarijat imaju isti cilj, a to je obonova dotrajale i izgradnja nove sportske infrastrukture.

„Veoma mi je drago što vidim da se u Zrenjaninu već uveliku radi na poboljšanju uslova za bavljenje sportom, kako za profesionalne, tako i za rekreativne sportistkinje i sportiste. Zadovoljan sam što se ulaže u sportsku infrastrukturu, što je i prioritet našeg seretarijata, ali mi je takođe drago što i zrenjaninska Kancelarija za mlade, veoma lepo radi svoj posao i što je deo i međunarodnih i republičkih projekata. To samo pokazuje da je briga o mladima podjednako važna u Zrenjaninu, kao i briga o sportu, i to pohvaljujem“ istakao je ovom prilikom sekretar Batez.

Grad Zrenjanin trenutno realizuje, pet velikih infrastrukturnih projekata što je u potpunosti u skladu sa prioritetima resornog sekretarijata koji će u budućnosti biti sigurni partner u njihovom realizovanju. Takođe, grad realizuje i mnogobrojne IPA projekte u koje je uložio i sopstvena sredstva.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK