A- A A+

Arhiva vesti 2016

Dragan Milić: Učinićemo sve da budžet za omladinu u Vojvodini bude veći

.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana mladih i kandidovanja Novog Sada za prestonicu mladih 2019, danas je u velikoj Sali skupštine grada Novog Sada održan drugi po redu Omladinski forum koji su zajedno organizovali omladinsko udruženje “OPENS“ i gradska uprava Novi Sad. Na samom otvaranju foruma koji je okupio oko 50 predstavnika udruženja za mlade i udruženja mladih, prisutnima se obratio i pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Dragan Milić.

Milić je ovom prilikom istakao da će sekretarijat podržati kandidaturu Novog Sada za ovu prestižnu titulu i da će pomoći koliko god je to moguće da se to i ostvari.

„Izuzetno mi je drago što danas po prvi put na ovaj način zajedno obeležavamo Međunarodni dan mladih, što imamo priliku da kroz otvoren dijalog i diskusiju uradimo sve što je potrebno kako bi poboljšali položaj mladih. Kao i do sada politika Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, je da posmatra mlade kao resurs, a ne kao problem i zato ćemo se i u budućnosti truditi da pomognemo svim organizacijama, kako iz Novog Sada, tako i iz čitave Vojvodine koji rade sa mladima.

Kroz niz konkursa koje ćemo raspisati u naredne četiri godine pokušaćemo da podjednako podržimo projekte koji će pomoći da među mladima preovladaju prave vrednosti. Razvojom omladinske politike i saradnjom sa civilnim sektorom i lokalnim kancelarijama za mlade, trudićemo se da poboljšamo uslove u svim oblastima koje obuhvata Nacionalna strategija za mlade i Akcioni plan politike za mlade AP Vojvodine.

Takođe, radićemo na tome da se budžet za omladinski sektor uveća u odnosu na protekli period, uspostavićemo i bolju međusektorsku saradnju sa svim ostalim sekretarijatima, jer briga o mladima mora biti prioritet svih nas.“

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK