A- A A+

Arhiva vesti 2016

Batez ispratio paraolimpijce: Vi ste ponos Srbije

.

Četvoro stonotenisera Borislavu Perić Ranković, Nadu Matić, Gorana Perlića i Mitra Palikuću na poslednjem treningu pred put kojima se priključio i strelac Laslo Šuranji, juče je u stonoteniskoj dvorani novosadskog Spensa posetio i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez sa podsekretarom Patrikom Dridom i pomoćnicom za sport Arankom Binder. Batez je našim paraolimpijcima poželeo sreću u Riju.
- Ponosni smo na naših petoro paraolimpijaca iz Vojvodine, a želimo svim takmičarima u Riju da zabeleže što bolje rezultate. Oni su već postigli uspeh plasmanom na Paraolimpijske igre, a svih 16 takmičara imaju kvalitet za visoke rezultate. Među njima su i osvajači mnogih odličja. Sa Zlatkom Keslerom jednim od najtrofejnijih paraolimpijaca i selektorom stonotensikog tima, a koji je predsednik pokrajinskog Paraolimpijskog saveza smo razgovarali da u narednom periodu pomognemo i obezbedimo još bolje uslove, mada je on istakao da su u tom smislu poslednjih godina napravljeni ozbiljni pomaci. No, uvek može bolje – rekao je Batez, koji je i sam bio vrhunski sportista i osvajač zlatne olimpijske medalje.
Zlatko Kesler će sada prvi put na Paraolimpijskim igrama biti u ulozi selektora.
- Moram da priznam da mi je znatno teže i da sam još nervozniji nego kada sam bio igrač. Dobro smo se pripremili i to pre svega kroz kampove sa drugim reprezentacijama. Ovog leta imali smo osam kampova, od kojih je najveći bio u Laškom, gde je bilo sedam zemalja. Neke nedostatke smo ispravili u ovih poslednjih nedelju dana na treninzima u Novom Sadu. Mi stonoteniseri u Riju očekujemo jednu medalju, a nadamo se još jednoj. Što se tiče celog tima na prošlim Igrama u Londonu je osvojeno pet odličja, verujem da možemo da dostignemo taj broj i čak da ga premašimo, a najviše se očekuje od atletičara. Kod strelaca će mnogo zavisiti od toga da li će neko na početku ostvariti dobar rezultat i povući ih, tako da mogu da iznenade.

 

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK