A- A A+

Arhiva vesti 2016

Aranka Binder svečano otvorila Međunarodno takmičenje u sedećoj odbojci "Kup Kikinde 2016"

.

U subotu 10. septembra 2016. godine održano je 7. Međunarodno takmičenje u sedećoj odbojci „Kup Kikinde 2016“ u hali SC „Jezero“ u Kikindi. Domaćin i organizator takmičenja je bio Odbojkaški klub invalida „Feniks“ iz Kikinde. Učestvovalo je šest ekipa, i to iz Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije.

U ime Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, takmičenje je svečano otvorila Aranka Binder, pomoćnica Pokrajinskog sekretara u sektoru za sport. Ona je istakla da je Sekretarijat unazad nekoliko godina prepoznao ovaj turnir kao manifestaciju od značaja za AP Vojvodinu i kao i prethodnih, i ove godine je pomogao u organizovanju ovog takmičenja. Pokrajinski sekretar za sport i omladinu gospodin Vladimir Batez, kao i Aranka Binder su godinama povezani sa sportskim aktivnostima invalida i to je izuzetno važan segment u sistemu sporta u našoj pokrajini i našoj zemlji. Ona je zamolila sve prisutne da zajednički „pošalju“ pozitivnu energiju našim reprezentativcima, koji se nalaze na Paraolimpijskim igrama u Riu, da ostvare što bolje plasmane u sportovima u kojima nastupaju. Uz konstataciju da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i dalje podržavati ovaj turnir, zaželela je puno sportske sreće takmičarima i ekipama a organizatorima da sprovedu sve planirane poslove.

U konačnom plasmanu, prvo mesto je zauzela ekipa KSO „Iskra“ iz Bugojna, drugo mesto OKI „Breza“ iz Breze, treće mesto ekipa „Nyíregyháza“ iz Mađarske, a domaćin OKI „Feniks“ iz Kikinde se plasirao na četvrto mesto.

Kompletne rezultate možete da pruzmete ovde.

 

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK