A- A A+

Arhiva vesti 2016

Predsednik Mirović priredio prijem za paraolimpijce

.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez priredili su danas svečani prijem za paraolimpijce i njihove trenere, povodom vrhunskih rezultata koje su ovi sportisti iz AP Vojvodine ostvarili na Paraolimpijskim igrama u Brazilu.
Predsednik Mirović čestitao je na prijemu u Pokrajinskoj vladi sportistima na ovom izvanrednom uspehu, istakavši da su nam pričinili veliku radost, i zahvalio se što su sebe, svoju zemlju i sport kojim se bave, predstavili na najbolji mogući način.

Mirović je poručio da ovi rezultati obavezuju, i da se zajednički može mnogo više, te da bi bilo krajnje nemoralno da na ovakve rezultate i Grad, i Pokrajina i država ne odgovore sa više sredstava, energije i ulaganja u uslove potrebne za paraolimpijski sport, kao i na potrebe koje imaju paraolimpijski sportisti.

Predsednik Pokrajinske vlade je naveo da su razumevanje i podrška koju trebaju paraolimpijci značajno mesto, obzirom da je reč o ličnostima koje poseduju veliki entuzijazam, koje ogromnu snagu crpe iz sebe i od svojih najmilijih da bi ostvarili uspehe poput ovog, koji smo imali u paraolimpijskom ciklusu.

„Uspeh je ogroman, toliki broj medalja i srećnih trenutaka u prenosu iz Rija, jednostavno su slike koje ostaju za večnost. Možemo samo da vam se zahvalimo i da kažemo da ćemo zajedno raditi i više u budućnosti“, rekao je predsednik Mirović uz isticanje velikog poverenja prema resornom sekretaru Vladimiru Batezu i Aranki Binder koji su i sami, takođe najbolji primer uspeha u sportu. Mirović je ukazao da je sastav resornog sekretarijata u našoj pokrajini, dovoljna garancija za dobar kontinuitet u kominikaciji i razrešenju bilo kakvih dilema ili problema naših predstavnika u paraolimpijskom sportu.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez istakao je da je ovo samo nastavak izvanrednih rezultata, koji su paraolimpijci postizali u proteklim godinama, poput selektora Zlatka Keslera koji je petostruki osvajač paraolimpijskih medalja. Ovom prilikom Batez je najavio mogućnost da Letenka bude pretvorena u vojvođanski trenažni centar, gde bi jedan od objekata za pripremu bi namenjen za paraolimpijce. Ovaj kapitalni projekat mogao bi da zaživi po Batezu do Letnjih olimpijskih igara u Tokiju 2020.

Sportisti iz Vojvodine, Branislava Perić Ranković, Nada Matić, Laslo Šuranji i Mitar Palikuća, osvojili su na Paraolimpijskim igrama u Brazilu šest od devet medalja, koliko su ukupno osvojili sportisti iz naše zemlje.

Pregled osvojenih medalja takmičara iz AP Vojvodine na Paraolimpijskim igrama u Brazilu:

STONI TENIS (4 medalje)

  • Borislava Perić-Ranković – osvajačica zlatne medalje u singlu
  • Nada Matić - osvajačica bronzane medalje u singlu
  • Borislava Perić-Ranković i Nada Matić –osvajačice srebrne medalje ekipno
  • Mitar Palikuća – osvajač bronzane medalje u singlu

STRELJAŠTVO (2 medalje)

  • Laslo Šuranji – osvajač zlatne medalje u disciplini malokalibarska puška trostav i bronzane medalje malokalibarska puška 60 metaka ležeći

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK