A- A A+

Arhiva vesti 2016

Palić domaćin studentima Evrope

.

Na Univerzitetsko evropsko prvenstvo u veslanju, dogodine dolazi 500 takmičara iz 32 zemlje. Evropsko prvenstvo studenata u veslanju biće održano od 13. do 16. jula 2017. godine na Palićkom jezeru a Organizacionim odborom predsedavaće Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu. To je odlučeno na sastanku prvog operativca vojvođanskog sporta i Siniše Jasnića, predsednika Univerzitetskog sportskog saveza Srbije, Željka Pantovića, predsednika veslačkog kluba „Danubius 1885“ i Nemanje Simovića, člana gradskog veća za sport grada Subotica.

- Reč je o manifestaciji veoma značajnoj za vojvođanski sport i izvesno je da će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u jednom delu finansijski podržati tamičenje studenata. Već 1. decembra imaćemo prvu sednicu Organizacionog odbora jer se moramo blagovremeno pripremiti s obzirom na to da će na Paliću nastupiti više od 500 takmičara iz 32 zemlje. Tada ćemo formirati radno telo i upriličiti elaborat takmičenja- rekao je Batez i dodao da je jezero kraj Subotice sjajna lokacija za smotru veslačkog sporta u šta se uverio i Josip Kostelić, tehnički delegat Evropske univerzitetske sportske asocijacije prilikom posete Paliću.

 

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK