A- A A+

Arhiva vesti 2016

Aranka Binder prisustvovala otvaranju 8. Dance Festa Novi Sad

.

U subotu, 19. novembra 2016. godine, Aranka Binder, pomoćnica pokrajinskog sekretara za sport svečano je otvorila 8. DANCE FEST NOVI SAD (Međunarodni festival igre).
„Zadovoljsvo mi je da ispred Pokrajinske Vlade, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i svoje lično ime sve pozdravim na otvaranju 8. DANCE FESTA NOVI SAD, Međunarodnog festivala igre. Izuzetno mi je drago što ste se okupili u ovolikom velikom broju. Pravo je bogatstvo, kada se na nekoj manifestaciji pojavi toliko dečice, omladine, trenera i roditelja.

Jako je važno da svi zajedno promovišemo sport i fizičku aktivnost. Kada vežbamo, ne samo da postajemo jači, brži i spretniji, već postajemo i zdravi, družimo se, učimo da poštujemo svoje drugare, pravila, trenere, roditelje, učimo se da postajemo pravi ljudi, na koje će svi biti ponosni. Svima želim puno uspeha i da se iduće godine okupimo u još većem broju. Ovim proglašavam 8. DANCE FEST NOVI SAD otvorenim“ –istakla je Aranka Binder prilikom svečanog otvaranja. 

DANCE FEST NOVI SAD je plesna manifestacija koja okuplja ljubitelje plesa, plesače, trenere, koreografe i renomirane svetske stručnjake iz ove oblasti. Cilj festivala je stvaranje uslova za promociju mladih talenata, mladih autora, razmenu ideja i podršku umetnicima u plesnoj umetnosti. Svi učesnici su  imali priliku da, osim plesa, promovišu i svoje nacionalno nasleđe, tradiciju i kulturu. Festival ima takmičarski i revijalni karakter. Želja organizatora je bila da omogući i podrži razvoj tolerancije i koegzistencije, kao i negovanje multikulturalnog nasleđa u gradu kakav je Novi Sad. Festival je namenjen deci i omladini, ali i roditeljima, nastavnicima, svim građanima koji brinu o pravilnom i zdravom odrastanju dece, preporučujući im i usmeravajući ih na kvalitetne sportske i kulturne sadržaje. Osim takmičenja u različitim kategorijama plesa, učesnicima su bili obezbeđeni svi uslovi za ugodan boravak u našem gradu. Programom festivala bile su predviđene i vanscenske aktivnosti u vidu edukativnih seminara, prezentacije klubova i upoznavanje sa gradom domaćinom.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK