A- A A+

Arhiva vesti 2017

Kancelarija za mlade u Novoj Crnji zvanično počela sa radom

.

received 1627560147274997U Novoj Crnji zvanično je otvorena Kancelarija za mlade u novim prostorijama koje je za mlade opredelila lokalna samouprava, dok je u njihovom opremanju učestvovao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu kroz Konkurs podrške osnivanja i osnaživanja rada kancelarija za mlade u AP Vojvodini. Prostorije Kancelarije za mlade svečano su otvorili  predsednik Opštine Nova Crnja Pera Milankov i pomoćnik Pokrajinskog sekretara za omladinu Dragan Milić. Tom prilikom pozdravljajući prisutne predsednik Opštine Nova Crnja istakao je važnost aktivizma omladine na lokalnom nivou, kako bi se mladi zadržali ili vratili nakon završetka školovanja, pošto je tendencija da mladi odlaze iz ove sredine. Veoma je važno zapošljavanje mladih i sprovođenje projekata koji znače otvaranje novih radnih mesta za mlade, pre svega za mlade koji se bave poljoprivredom.

Pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Dragan Milić rekao je da je rezultat međusobne saradnje proteklih godinu dana između Lokalne samouprave Nova Crnja i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu otvaranje ove kancelarije za mlade. Zajednički cilj je podizanje stepena razvoja i sprovođenja omladinske politike kroz realizaciju Lokalnog akcionog plana za mlade na teritoriji Opštine Nova Crnja. Tom prilikom je Dragan Milić pohvalio lokalnu samoupravu na izboru koordinatorke za mlade, koja se nakon studija vratila u svoju sredinu, kako bi pomogla  aktivizmu mladih i uključivanju mladih u društvene tokove u svojoj opštini.

Kancelarija za mlade u Novoj Crnji predstavljaće kontakt tačku za sva naseljena mesta u opštini, pokušaće da reši probleme sa kojima se mladi susreću u ovoj nerazvijenoj opštini dok će Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu pružiti svu neophodnu podršku kroz praćenje rada i koordinaciju sa drugim kancelarijama za mlade u AP Vojvodini.

 Projekat opremanja kancelarije za mlade Pokrajinski sekretarijat je podržao sa 400.000,00 dinara na Konkursu za osnivanje i osnaživanje rada Kancelarija za mlade u 2017.godini. 

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK