A- A A+

Arhiva vesti 2017

Vladimir Batez svečano otvorio nove sportske terene u Apatinu

.

13092017 Apatin 1Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, u prisustvu direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljka Kovačevića i predstavnika opštine Apatin, otvorio je danas adaptirane i sanirane sportske terene u Gimnaziji „Nikola Tesla“ u Apatinu. „Nekad ruinirani sportski tereni, danas su uz podršku Pokrajinske vlade sanirani, te očekujemo da će to značajno povećati broj zainteresovanih za sport. To nam je svima u opštem interesu, jer će ubuduće da se poboljša kvalitet nastave, doprinećemo razvoju školskog sporta, ali i razvoju sporta u Apatinu uopšte“, istakao je u izjavi medijima pokrajinski sekretar Batez.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević je napomenuo da je realizovan veoma bitan projekat kojim su stvoreni uslovi ne samo za kvalitetnije obrazovanje, već i za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena mladih, podrškom zdravog načina života koji će na duge staze povoljno da se odrazi na ono što je najvažnije, a to je zdravlje mladih koji su budućnost Vojvodine.

Sanacija i adaptacija sportskih terena podrazumevala je obezbeđivanje funkcionalnog terena za fudbal i basket, kao i postavljanje teretane na otvorenom. Ukupna vrednost investicije iznosila je 11.093.625,60 dinara, a sredstva su obezbeđena preko konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i u budžetu lokalne samouprave.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK