A- A A+

Arhiva vesti 2017

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu na LORIST-u -1.dan

.

IMG 9520Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu uspešno je započeo nastup na 50. međunarodnom sajmu LORIST 2017. u okviru sajma sporta koji se održava od 5. od 7. oktobra 2017. godine u periodu od 10 do 19 sati. U izložbenom prostoru koji se nalazi u Master hali Novosadskog sajma Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je sa svojim partnerima Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta, Sportskim savezom Vojvodine i Savezom za školski sport Vojvodine prezentovao bogat i sadržajan program.

 Ogromno interesovanje posetioca sajma se moglo videti već na prvom programu „Razgovor sa šampionima". Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez je zajedno sa voditeljem programa Lazom Bakmazom razgovarao sa osvajačima olimpijskih, svetskih i evropskih medalja i njihovim trenerima.Nakon „Razgovora sa šampionima“ naš štand su posetili Predsednik Skupštine APV gospodin Ištvan Pastor, Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković. U nastavku našeg programa dr Radenko Matić sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu prezentovao je istraživanje o zainteresovanosti studenata za uvođenje nastave fizičkog vaspitanja na univezitetima. Veliku zainteresovanost posetioca su izazvale aktivnosti Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta i to merenja telesne kompozicije. Najveću radost deci doneo je sportski kviz sa aktivnim učešćem učenika i učenica osnovnih škola za koje su pripremljeni vredni pokloni.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK