A- A A+

Репрезентација Србије победник међународног турнира у баскету 3x3

.

IMG 4386 CustomПокрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез присуствовао је у Суботици међународном турниру репрезентација у баскету 3x3 у склопу припрема за Олимпијске игре у Токију. Репрезентација Србије савладала је у финалу  репрезентацију Хрватске и понела трофеј победника, који је нашој репрезентацији уручио секретар Батез. Турнир је одржан у организацији Кошаркашког савеза Србије, а уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, града Суботице и Кошаркашког клуба "Спартак".

 

Поред домаћина, репрезентације Србије, на турниру су учествовале репрезентације Русије, Монголије, Хрватске, Словеније и Холандије. Љубитељи баскета имали су прилику у Суботици да уживају у више од три сата врло квалитетног баскета и атрактивним акцијам мајстора игре, а Србија је и овај пут оправдала улогу фаворита, освојивши прво место.

Репрезентација Србије наступила је у саставу Душан Домовић Булут, Дејан Мајсторовић, Михаило Васић и Александар Ратков. Турнир је послужио као сјајна увертира и добра припрема пред прави баскеташки спектакл.

У коначном поретку Србија је била прва, Хрватска друга, а Словенија је у борби за бронзани пехар била боља од одличне Холандије. Русија је била пета, док је Монголија завршила шеста.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK