A- A A+

Владимир Батез посетио општину Врбас

.

batez sssПокрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас општину Врбас, где је са председником Привременог органа општине Миланом Глушцем и његовим сарадницима разговарао о новим заједничким пројектима којима би се наставила модернизација локалне спортске инфраструктуре. Секретар Батез је, заједно са руководством Општине, обишао ОФК Врбас, Средњу стручну школу "4. јули" и Центар за физичку културу "Драго Јововић".

 "Сарадња Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и општине Врбас је интензивна и веома садржајна и у неколико претходних година у спортску инфраструктуру наш секретаријат је уложио 8,5 милиона динара. Издвајали смо новац за санацију делова Центра за физичку културу, у опремање спортске хале у Бачком Добром Пољу, а подржали смо и бројне пројекте спортских клубова и  омладинских организација са територије Општине Врбас. Врбас је био на мапи реализације прекограничног ИПА пројекта Активне девојчице, иначе првог прекограничног пројекта у историји секретаријата, у којем је Покрајински секретаријат за спорт и омладину био и водећи партнер, а његова реализација оцењена је највишим оценама. Стадион ОФК Врбас посетио сам пре годину дана и са задовољством могу да кажем да се виде промене на боље и значајна улагања локалне самоуправе. Терен је у изузетном стању, санирају се клупске просторије и видим да будући планови клуба имају снажан темељ и реалну могућност и снагу да се реализују. Мислим да Покрајински секретаријат може да подржи неки од ових планова и пројеката, посебно један за који смо већ сада заједно оценили да је веома важан, а то је санација атлетске стазе на стадиону. Пројекат је спреман и заједничким снагама можемо веома брзо да наставимо са унапређењем овог комплекса", рекао је Батез и захвалио Глушцу и спортским радницима на позиву да посети Врбас.  

"У претходном периоду, као град спорта, показали смо снагу наших клубова и спортиста и успели да у чак шест спотских колектива достигнемо виши ранг такмичења. У складу са могућностима помажемо све клубове, а нама стална подршка стиже од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Секретару Батезу презентовали смо пројекте и планове даљег развоја спортске инфраструктуре и затражили помоћ за њихову реализацију. За нас је важна подршка у даљем одржавању и обнављању Центра за физичку културу, у којем бесплатно тренирају сви клубови и који је стално отворен за грађане, али и помоћ у развоју и очувању других објеката и школских сала, јер у њима се окупља наша омладина, будућност овог града. Управо на тај начин смо секретару Батезу представили и идеју санације дела сале за физичко васпитање у Средњој стручној школи, за коју, такође, очекујемо помоћ", рекао је Милан Глушац, председник Привременог органа општине Врбас.

Догађају су присуствовали и Предраг Ројевић, члан Привременог органа општине Врбас  и Зоран Нинић и Душан Лаковић, челни људи ОФК Врбас. 

"Посета секретара Батеза корак је на путу који смо себи зацртали, а то је да вратимо ОФК Врбас на некадашње стазе успеха. Последње две године сређујемо целокупну инфраструктуру, све клупске просторије и терен, а надамо се да ће након разговора са покрајинским секретаром за спорт, на ред доћи и уређење атлетске стазе која је у веома лошем стању. За све планове и пројекте имамо безрезервну подршку локалне самоуправе, она улаже средства у развој клуба, а додатну подршку очекујемо од Фудбалског савеза Србије. Поднели смо захтев нашем савезу и очекујемо долазак стручне комисије која би требала да изврши анализу стања и препоручи и подржи даље уређење објекте. Желимо да се кандидујемо за организовање међународних фудбалских утакмица, турнирских и квалификационих за млађе категорије и женску фудбалску репрезентацију и уверен сам да у скорој будућности, можемо испунити све предуслове за тако нешто", рекао је Нинић.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK