A- A A+

Владимир Батез посетио општину Апатин

.

Batez

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез данас је у Апатину  са председником општине Миланом Шкрбићем посетио Гимназију и стручну школу „Никола Тесла“. Овом приликом секретар Батез и директор школе  Милан Дражић потписали су уговор о додели средстава за санацију пода фискултурне сале. Средства су одобрена на конкурсу Покрајинског секретаријата и  износе  544.400,00 динара.

Секретар Батез је након потписивања уговора, отворио нови терен за одбојку, за који су ученици школе обезбедили већи део средстава, јер су на „Кока- колином“ конкурсу у сакупљању пет амбалаже освојили прво место а остатак средстава за завршетак терена обезбедила је општина Апатин. Локална самоуправа је подржала ученике у њиховој идеји да се стредства утроше у изградњу одбојкашког терена.

„Апатинска гимназија и Општина Апатин су заједничким радом и трудом самих ученика и уз подршку општине добили један овако леп одбојкашки терен, што ми је посебно драго. Ова школа је у претходним годинама добила подршку од Покрајинске владе и за рукометни терен, за уређење дворишта и за терен за баскет, где сам имао то задовољство да будем на самом отварању. Драго ми је што су и одбојкашице данас овде са нама да заједнички обележимо овај свечани чин“, рекао је Батез.

Он додаје да је то заједнички пројекат у циљу унапређења спортске инфраструктуре и да у Апатину млади имају  што боље услове за наставу физичког и, наравно, за бављење спортом.

“Покрајински секретаријат за спорт и омладину на конкурсу за санацију, опремање и изградњу спортске инфраструктуре даје предност школској спортској инфраструктури. Преко 80 одсто средстава усмеравамо у том правцу. За четири године смо урадили 250 пројеката и уложили 400 милиона динара.  Покрајинска влада је  преко Управе за капитална улагања уложила око 900 милиона за четири године. Финансирала је спортске дворане, фискултурне сале, отворене спортске терене. Спортски терени су у мањим местима Војводине места окупљања деце и омладине и Покрајинска Влада ствара што боље услове да воде здрав живот, да се друже и баве спортом“, додао је Батез. 

Батез  је потврдио да Секретаријат има одличну сарадњу са локалном самоуправом и спортским клубовима општине Апатин, те да је сигуран да ће се сарадња наставити и у наредном периоду на обострано задовољство.

Секретар је на поклон  домаћинима уручио одбојкашке  лопте и професионалну мрежу за одбојку.

Присутне је поздравио и Милан Шкрбић, председник општине Апатин.

“ Покрајински секретар нам је сваким доласком у Апатин донео донације и поклоне за општину. Санација спортског објекта Гимназије задњи пут је урађена пре дванаест година и било је крајње време да се нешто учини. Све хале у нашој општини поред редовне
наставе и спортских активности ученика имају капацитете попуњене и терминима за спортске клубове. Нас чека даљи рад да и остале хале добију исти квалитет и услове за рад у њима“, рекао је, између осталог, Шкрбић.

“ Захваљујем се великом спортисти и Покрајинском секретару Владимиру Батезу, драго ми је да је овде. Терен је дело ученика и локалне самоуправе која је суфинансирала изградњу. Извођач радова фирма „Џими комерц“ је поред терена санирала и околни простор. Нећемо се овде зауставити већ ћемо наставити радове све док школа и простор око школе не буду изгледали тако да сви будемо задовољни”, каже Милан Дражић, директор Гимназије и стручне школе „Никола Тесла“.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK