A- A A+

Arhiva vesti 2016

Otvoreno prvenstvo Vojvodine u basketu 3:3 za učenike i učenice srednjih škola

.

Dana 8. decembra 2016. godine održano je Otvoreno prvenstvo Vojvodine u basketu 3:3 za učenike i učenice srednjih škola. Prvenstvo je održano u sportskoj sali osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Novom Sadu koja ima sertifikat „Aktivne škole“.
Prisutnima se obratila pomoćnica Pokrajinskog sekretara za sport Aranka Binder. Istakla je da razvoj i unapređenje školskog sporta predstavlja jedan od prioriteta Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u Programu razvoja sporta u AP Vojvodini i pre svega treba da utiče na poboljšanje kvaliteta i ponude školskog sporta.

Svakom detetu treba da je omogućeno da stekne osnovna umeća iz različitih sportova kroz redovnu nastavu fizičkog vaspitanja i sportskih sekcija. Rad školskih sportskih sekcija važan je i za rano prepoznavanje talenata i usmeravanje učenika u sportske klubove ali je mnogo važniji zdravstveni aspekt i stvaranje sportske kulture u našoj zemlji.

Program „Školski sport plus“ se realizuje od 2014. godine i to u saradnji sa Savezom za školski sport Vojvodine i Pokrajinskim granskim savezima. Pored organizacije sportskih takmičenja  u nekoliko sportskih disciplina došlo je i do povećanja broja sportskih sekcija u školama kao i drugih vannastavnih aktivnosti koje su dostupne svoj deci. To znači da smo na dobrom putu i da nastavljamo u ovom smeru.

Promoteri basketa 3:3 su bili Marko Ždero i Marko Savić, svetski prvaci u ovoj košarkaškoj disciplini.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK