A- A A+

Arhiva vesti 2016

Svečano dodeljene nagrade i priznanja darovitim učenicima i njihovim mentorima - „Talenti 2016“

.

Učenice i učenike osnovnih i srednjih škola koji su postigli vrhunske rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, u školskoj 2015/2016. godini i njihove mentore, Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu nagradili su novčanim nagradama, diplomama i pohvalama.Svečano uručenje nagrada mladim talentima upriličeno je danas u centralnom holu Pokrajinske vlade, gde su najbolji đaci u oblasti matematike, fizike, tehnike, jezika i književnosti, likovne, baletske i muzičke umetnosti predstavljeni sa svojim rezultatima i mentorima.

Nagrade su uručili potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez i njegovi saradnici i predsednica Odbora Skupštine Vojvodine za sport i omladinu Stojanka Lekić.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević poručio je nagrađenim učenicima da njihov uspeh zaslužuju poštovanje, jer vrhunski rezultati koje su ostvarili na takmičenjima u oblasti nauke, tehnike, umetnosti i sporta predstavljaju spoj talenta, marljivosti i istrajnosti samih učenika, posvećenosti njihovih mentora, kao i podrške roditelja.

„Želim da svi zajedno nastavite putem uspeha na koji ste tako suvereno zakoračili. I zbog vas samih i zbog celokupnog našeg društva koje na bolju budućnost može da računa samo ako je budu gradili telentovani, sposobni, vredni i istrajni“, poručio je Milićević.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez poručio je najboljim učenicima da nastave sa svojim usavršavanjem, da postave nove ciljeve koje će dostizati u budućnosti, i dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti da pruža podršku.

Ove godine, osam darovitih učenika je dobilo specijalne diplome s novčanim nagradama od po 50 hiljada dinara darovitim učenicima, 65 učenika diploma s novčanim iznosima od po 26 hiljada dinara, 76 mentora diplome i 74 mentora novčane nagrade od po 12 hiljada dinara, dva orkestra, jedan hor i jedna ekipa su dobili diplome i 157 učenika su dobili pohvale.

 

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK