A- A A+

Владимир Батез обишао спортске објекте у општини Ковин

.

16052019 Kovin 12 1Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, боравио је данас у радној посети општини Ковин, где се упознао са развојем спорта и плановима и пројектима, који ће омогућити даље унапређење спортске инфраструктуре у тој општини.Батез је са председницом општине Ковин Сањом Петровић обишао нову, модерно опремљену Халу за мале спортове, чију изградњу је финансирала општина, као и кошаркашки терен, на којем ће ускоро почети реконструкција подлоге, коју са 2,5 милиона динара финансира Покрајински секретаријат за спорт и омладину.

 „Са великим задовољством могу да кажем да сам данас обишао локалну самоуправу и спортски савез, који имају апсолутно добро уређен систем спорта, са новим припремљеним пројектима у области спорта, што је за сваку похвалу“, рекао је Батез и нагласио да је у разговору са руководством општине као приоритет делегирана реконструкција спортске хале у ОШ „Ђура Јакшић“.

Батез је нагласио да ће пројекти који су у току, а реч је о изградњи отвореног базена и комплекса отворених терена, сигурно подстаћи развој спорта и спортског туризма у општини Ковин. „Данас сам у Ковину обишао и озбиљан спортски комплекс – Халу за мале спортове, практично кућу спорта са центром за борилачке спортове, која може да послужи за пример целој држави“, рекао је Батез и похвалио општину Ковин која је тај пројекат финансирала сопственим средствима.

Секретар Батез посетио је данас и ОШ „Бора Радић“ и Одбојкашки клуб „Баваниште“ у Баваништу, где је малим одбојкашима на поклон донео лопте.

„Баваниште је једно од најважнијих места српске одбојке са вишедеценијском традицијом у том спорту, где три генерације разговарају о одбојци“, рекао је Батез и изразио уверење да децу која данас тренирају одбојку чека светла будућност у нашем трофејном спорту.

Он је истакао да постоји вишедеценијска потреба за изградањом мултифункционалне дворане у Баваништу, јер школска сала није адекватна како за дворанске спорове, тако и за друге спортске активности у том месту.

Председница Општине Ковин Сања Петровић нагласила је да општина има спремне пројекте који ће допринети даљем развоју спорта у тој општини. Како је навела, приоритетно очекују подршку за наставак радова на изградњи полуолимпијског базена на локалитету Шљункара, као и за спортску салу у ОШ „Ђура Јакшић“, која је центар свих спортских дешавања у тој општини, а више није условна за коришћење.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK