A- A A+

Владимир Батез примио Марка Милановића младог шаховског шампиона из Панчева

.

IMG 2148
Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, примио је данас младог шаховског шампиона Марка Милановића из Панчева, који је у пратњи свог оца Небојше Милановића посетио Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Поред честитки једанаестогодишњем Марку  на свим успесима које је до сада постигао, секретар Батез је са саговорницима разговарао о даљим плановима у Марковој шаховској каријери, као и о подршци за одлазак на Европско кадетско шаховско првенство, које се у августу одржава у Братислави.

 

Поред многобројних националних, европских и светских такмичења, Марко је на 12. Кадетском фестивалу младих Шаховског савеза Србије, одржаном у Новом Саду 2018. године, учинио до сада незапамћен подвиг у српском кадетском шаху.  У све четири дисциплине, у којима су се такмичили млади шахисти, освојио је златне медаље.

Марко је почео да игра шах са 5 година, а до сада у својој колекцији има преко 300 медаља и пехара са разних такмичења и одличан је ученик петог разреда.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK