A- A A+

Спортска опрема и реквизити Основној школи „Доситеј Обрадовић“ у Иригу

.

11102019 Irig 0Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је данас ОШ „Доситеј Обрадовић“ у Иригу, где је путем конкурса ресорног секретаријата обезбеђена нова спортска опрема и реквизити за школску салу. Секретар Батез је том приликом истакао да је ова подршка у складу са приоритетима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, а то је улагање у спортску инфраструктуру у основним и средњим школама.

 У Основној школи „Доситеј Обрадовић“, у којој чак пет деценија није обнављана спортска опрема, како је Батез навео, за ове потребе на Конкурсу за финансирање санације, адаптације, опремања и изградње спортске инфраструктуре, Покрајински секретаријат за спорт и омладину определио је милион динара.

„Драго ми је што сам видео и како је ова школа реновирана и што сам био у прилици да присуствујем настави физичког васпитања, која сада несметано фукционише уз нове реквизите“, рекао је секретар.

Он је нагласио чињеницу да општина Ириг, њихова основна школа и Спортски савез, спадају у ред оних који посебно воде рачуна о школском спорту у нашој покрајини, што је један од приоритета Стратегије за развој спорта АП Војводине.

Батез је похвалио изузетно руководство и ентузијазам присутан у овој основношколској установи у Иригу и навео да ће ресорни секретаријат и даље бити на располагању за подршку у реализацији спортских пројекта како у овој, тако и у осталим школама у Војводини. Основни циљ је, како је нагласио, да се заједнички са локалним самоуправама, што већи број деце усмери на бављење спортом и физичким активностима.

Директорка Основне школе „Доситеј Обрадовић“ Сања Николић нагласила је значај оваквих посета и захвалила на подршци Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.

„Ми смо конкурисали за ова средства у оквиру покрајинског пројекта „Покрени се – разведри се“. Захвални смо Секретаријату, који нас је подржао и омогућио нам да заменимо комплетну спортску опрему у нашој школи“, истакла је директорка Николић и осврнула се на изузетну сарадњу како са ресорним секретаријатом, тако и са Спортским савезом општине Ириг.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK