A- A A+

Додељене престижне награде „Јован Микић Спартак“

.

06122019 Spartak 6Најзначајнија покрајинска признања у области спорта, награде Спортског савеза Војводине “Јован Микић Спартак”, додељене су данас по 52. пут у Културној станици „Еђшег“ у Новом Саду. Награда која носи име славног спортисте додељује се од 1967. године за постигнуте врхунске резултате, допринос афирмацији и развоју спорта на териоторији АП Војводине, а до сада је, поред овогодишњих лауреата, добило 882 спортиста и спортких радника и организација. У име Покрајинског секретаријата за спорт и омладину - покровитеља награде Спартак, честитке је награђенима упутио и покрајински секретар Владимир Батез.

 

„ Још једном се показало да наш спорт и наши спортски радници и у овој години постижу изванредне резултате, и ово је прилика када цео систем војвођанског спорта може да им ода признање. Признања се додељују за резултате у врхунском спорту, потом постигнућа представника у спорту инвалида, те доприносе које пружају спортски стручњаци, дакле оним људима који су цео свој животни век обележили радом и резултатима у војвођанском спорту“, истакао је на додели ове престижне награде Владимир Батез.

Он је рекао да ће и у 2020. години Секретаријат за спорт и омладину наставити са подршком свих прогарама и пројеката везаних за развој војвођанског спорта.

„ Наредне године обезбедићемо додатна средства за подршку олимпијским кандидатима са територије АП Војводине. Један од приоритета програма развоја спорта АП Војводине је развој врхунског спорта, који није могућ без улагања у спортску инфраструктуру, школски спорт, у спорт особа са инвалидитетом, и стипендирања најталентованијих спортиста“, рекао је Батез.

Ресорни секретар је навео да ће се Секретаријат потрудити и заједно са Министарством омладине и спорта, гранским националним савезима и покрајинским гранским савезима уложити заједнички труд у то да се превазиђу резултати и када је реч о броју учесника, а и у броју освојених олимпијских медаља у односу на претходну Олимпијаду.

Врхунским спортистима, тренерима, спортским радницима и судијама признања су уручили покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и председник Спортског савеза Војводине Слободан Бошкан.

Спартакова награда за животно дело, која се додељује заслужним бившим спортистима за укупан допринос у области спорта, уручена је истакнутом бившем стрелцу др Иди Кабок.

Спартакова награда за спортисту 2019. уручена је репрезентативцу у кајаку Страхињи Стефановићу, потом најбољем спортисти са инвалидитетом Дејану Јокићу, стрелцу из Шида. У категорији тренера уручена су два признања, које су добили Владимир Јовичић тренер Џудо и самбо клуба „Славија“ из Новог Сада и Златко Кеслер тренер стонотениске репрезентације Србије за особе са инвалидитетом и новасадког СПИН-а.У категорији спортске судије добитница овог признања је карате судија Анђелка Шавија, а ово врхунско признање у категорији спорстског радника је добио Симо Салапура из Зрењанина. У категорији спортских организација награда је додељена стонотениском клубу Нови Сад. Добитник Спартакове награде у категорији спонзори донатори је ДОО „Промонт група“.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK