A- A A+

Покрајинском секретаријату за спорт и омладину плакета Општине Шид

.

06122019 Spartak 6

Општина Шид свечано је обележила Дан Општине, 6. децембар, сећање на дан када је 1944. године шидска општина ослобођена у Другом светском рату. Поводом Дана Општине Шид и Дана ослобођења одржана je свечана седница Скупштине општине Шид и академија у сали Културно образовног центра, којој је присуствовао Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез.

Традиционално, поводом Дана Општине Шид, додељена је Децембарска награда, највеће општинско признање као и плакете и захвалнице. 

Децембарска награда додељена је Слободану Цвитковићу, а плакете које општина Шид додељује организацијама и појединцима ван територије општине, који су се посебно истакли својом делатношћу на хуманитарном, културном и другом плану припале су Покрајинском секретаријату за спорт и омладину и огранку „Интеграл Инжењеринга“ Ниш.

У образложењу одлуке стоји да је Покрајински секретаријат за спорт и омладину на челу са секретаром Владимиром Батезом, био током 2019. године изузетна подршка општини Шид на реализацији пројеката који доприносе развоју и афирмацији спорта на локалном нивоу, помоћи спортским удружењима и улагањем у спортске објекте на територији општине Шид.

Секретаријат за спорт и омладину је на конкурсу за финансирање посебног програма-пројеката изградње, одржавања и опремања спортских објеката у АП Војводини општини Шид одобрио средства за санирање отвореног рукометног, кошаркашког и терена за мали фудбал у Установи за физичку културу и спортску рекреацију „Партизан“ Шид. Након више од три деценије Шид је добио терен који је урађен по врхунским стандардима, који је од великог значаја за развој спорта у Шиду, поред рекреативаца, овај терен служи и спортским клубовима за теренинге и утакмице. Овај секретаријат донирао је опрему и реквизите спортским клубовима на територији општине Шид, као и два кајак кануа за Кајак клуб“ Филип Вишњић“ из Вишњићева.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK