A- A A+

Владимир Батез у Бечу отворио инетрнационални турнир у малом фудбалу

.

IMG 3723Покрајински секретар за спорт и омалдину и наш прослављени олимпијац Владимир Батез, на позив Удружења Срба у Аустрији и Културно спортског друштва „Бамби“ из Беча, свечано је отворио зимски Интернационални фудбалски турнир пријатељства који се 7. и 8. децембра 2019. године одржава у спортском центру "De la Salle" у Бечу .

 

Организатор турнира у малом фудбалу је Културно спортско друштво „Бамби“ из Беча, које има дугогодишњу традицију организације спортских манифестација. На турниру учествује преко 400 фудбалера бројних фудбалских екипа из Аустрије, Србије, Италије, Немачке и других земаља у окружењу.

Овом приликом секретар Батез је разговарао са представницима Срба у Аустрији и представницима КСД „Бамби“ о унапређењу сарадње у области спорта и омладине.

Манифестацији је присуствовао и Бане Спасовић градоначелник Пожаревца, као и представници неколико локалних самоуправа из Србије.

КСД „Бамби“ из Беча постоји и успешно ради већ 45 година и окупља близу 500 чланова. Фолклорна секција има 5 ансамбала, од најмлађих до сениора, певачку секцију, фудбалску и стони тенис секцију, а такође је активна и  риболовачка секција.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK