A- A A+

Пријем за спортисте Одбојкашког клуба ''Војводина НС семе''

.

04Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез честитао је данас, у име Покрајинске владе и ресорног секретаријата, одбојкашима и руководству Одбојкашког клуба ”Војводина НС Семе” на 16. освојеној титули државног првака у својој историји, на пријему који је овим поводом приредио градоначелник Милош Вучевић. Одбојкашком клубу „Војводина НС семе“ је ово трећа узастопна титула првака државе, коју су освојили победивши „Црвену звезду“ у Суперлиги Србије.

 

„Са сигурношћу могу да тврдим да оно што је данашњи тим урадио није нимало лако, јер ова сезона је обележена њиховим уласком с великим амбицијама да се одбојка врати у Лигу шампиона.Оно што овај спортски колектив разликује од осталих одбојкашких клубова јесте да он увек поседује императив освајања трофеја“, нагласио је покрајински секретар спорта и некадашњи прослављени одбојкашки репрезентативац Владимир Батез.

Он је истакао још једну чињеницу која обавезује, и коју овај млади тим има на уму, а то је да ОК „Војводина НС семе“ за Нови Сад има посебно значење, као и за саму одбојку јер, како је Батез рекао, овај одбојкашки клуб јесте бренд српске одбојке.

Покрајински секретар спорта је подсетио да је реч о најтрофејнијем одбојкашком клубу у нашој покрајини - с 16 освојених државних трофеја, као и да је један од пет најтрофејнијих клубова, међу свим спортовима, у Србији.

Батез је посебно похвалио дугогодишњу подршку и разумевање градоначелника Вучевића, као и амбиције самог руководства, када је реч о овом одбојкашком клубу, што је и допринело да стигне до најбољих могућих резултата. Он је истакао да верује да ће се наша одбојка опет на велика врата појавити на Олимпијади у Токију 2020. и подсетио на турнир Лиге нација, који у Новом Саду почиње за двадест дана уз учешће светских велесила попут Русије, Француске и Јапана, и који се бодује и за Олимпијаду. Како је Батез поручио, то може бити одскочна даска за ову генерацију војвођанских одбојкаша.

„Чувамо добру традицију, „Војводина“ је 16. пут државни првак, клуб је стабилан, а играчи којима су обезбеђени најбољи услови за тренирање, су сјајни. Сигуран сам да су управа и стручни штаб увелико у припремама за предстојећу сезону, пре свега за европске изазове. Могу да рачунају на подршку Града, који је један од њихових најозбиљнијих партнера у сваком сегменту. Они Новом Саду узвраћају на најлепши могући начин, доказујући да имају победнички менталитет. Прави су пример осталим спортским клубовима у Новом Саду, да када сте јединствени и негујете добру атмосферу, бољи су и резултати. У име Града и Новосађана од срца им честитам“, нагласио је градоначелник Вучевић.

Председник Управног одбора Одбојкашког клуба „Војводина НС семе“ Драгољуб Збиљић рекао је да су добри односи с Градом и подршка јавности Новог Сада умногоме допринели успесима Клуба.

„Успели смо прошле сезоне да решимо горуће питање и да са свим нашим клинцима, који су стасали у нашој школи, потпишемо вишегодишње уговоре, тако да имамо окосницу тима - генерацију коју смо стрпљиво чекали“, истакао је Збиљић.

Пријему је присуствовао и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK