A- A A+

Sport

Izabran grad domaćin 7. Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine

.

logo sio pngPosle dvadeset i pet godina od održavanja poslednje Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine, čuvenog SOŠOV-a, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu pokrenuo je inicijativu za ponovno održavanje ove sportske manifestacije, a glavni partneri u ovom poduhvatu biće mu Savez za školski sport Vojvodine, kao i odabrani grad domaćin. Vojvođanski đaci su poslednji put učestvovali na SOŠOV-u koji je bio organizovan u Somboru, a u maju će se ponovo nadmetati baš u ovom gradu.

Naime, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je na osnovu realizacije Akcionog plana za primenu Strategije školskog sporta u AP Vojvodini od 2013. do 2017. godine, 6. februara objavio Poziv za izbor grada ili opštine domaćina 7. SOŠOV-a. Pozivi su bili upućeni svim lokalnim samoupravama na teritoriji AP Vojvodine, a grad Sombor je izabran kao mesto koje je ispunjavalo sve uslove koji su bili definisani u samom Pozivu. Članovi Komisije za izbor grada domaćina, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Saveza za školski sport Vojvodine, obišli su Sombor i utvrdili da je ovaj grad pravo mesto za ponovno održavanje Sportske olimpijade školske omladine Vojvodine. Nakon duge pauze, Somborci će ugostiti preko hiljadu i po đaka koji će imati tu čast da, poput njihovih roditelja, učestvuju na ovom prestižnom sportskom takmičenju koje je iznedrilo mnoge šampione i generacijama ljudi stvorilo uspomene koje obiluju pravim vrednostima.
Povratak i organizacija SOŠOV-a, jedan su od važnih delova same Strategije razvoja školskog sporta u AP Vojvodini koja je 5. decembra prošle godine jednoglasno usvojena od strane svih poslaničkih grupa u Skupštini Autonomne Pokrajine Vojvodine.

        MOS  OKS     RZZS    SSS     logo2        SSV       PZZS      esavezi2         sportal org rs