A- A A+

Vežbanjem do boljeg zdravlja na trim stazama “Budi aktivan – budi trim”

 

Ovaj projekat je još jedan od onih koji se realizuju u cilju unapređenja i razvoja sporta za sve.

 

A3_plakat-BudiFit1

Uzimajući u obzir činjenicu da je od 2006 godine iz sredstava Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i sredstava lokalnih samouprava, u gotovom svim lokalnim samoupravama u Vojvodini izgrađena najmanje po jedna trim staza, realizacijom ovog projekta ponuđen je model i program kvalitetnog korišćenja tj. vežbanja na trim stazama.

Program vežbanja je realizovan od strane Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Novog Sada , tehnička organizacija same realizacije projekata kao i koordinacija sa sportskim organizacijama koje će biti realizatori projekta je poverena Savezu Sporta za sve Vojvodine, dok je ceo projekat koji podrazumeva realizaciju programa u pet vojvođanskih opština sufinansiran od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Projekat Vežbanjem do boljeg zdravlja na trim stazama “Budi aktivan – budi trim” podrazumeva kontinuirano vežbanje na trim stazama, najmanje dva puta nedeljno, vođeno od strane stručnih lica kao i uz obaveznu kontrolu zdravlja i testiranje svih učesnika.

Za realizaciju ovog projekta za partnere su odabrane lokalne samouprave u kojima postojeće trim staze zadovoljavaju uslove realizacije projekata a ujedno raspolazu stručnim i organizacionim resursima potrebnim za realizaciju ovakvog projekta (Subotica, Ruma, Ada, Pančevo i Temerin)

U narednom periodu je planirano da se ovaj projekat kao i sva iskustva koja će proistreći iz realizacije, ponudi i svim drugim lokalnom samoupravama.

Podelite vest

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

        MOS  OKS     RZZS    SSS     logo2        SSV       PZZS      esavezi2         sportal org rs