A- A A+

Vežbanjem do boljeg zdravlja – BUDI FIT

 

Projekat "Vežbanjem do boljeg zdravlja - Budi fit", koji je realizovao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu u saradnji sa Gradskom upravom za sport i omladinu Novog Sada, Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja Novi Sad, Domom zdravlja Novi Sad i Mesnim zajednicama grada Novog Sada je jedan od pilot projekata koji je obuhvatio sve komponente koje treba da sadrže programi i projekti namenjeni za razvoj i unapređenje sporta za sve svih građana.

Realizacijom ovog projekta ispoštovani su svi standardi i preporuke koji se tiču programa i projekata sporta za sve.

Programi (pilates, aerobik i latino) su realizovani pod vođstvom katedre za rekreaciju Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, svi polaznici su i na početku i na kraju programa vežbanja prošli i obaveznu lekarsku kontrolu , koja je realizovana u saradnji sa ustanovama Doma Zdravlja u Novom Sadu , programi su realizovani u sportskih objektima koji ispunjavaju sve uslove za realizaciju istih : Sportskom centru Klisa, Sokolskom društvu , Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, Partizan u Petrovaradinu i Mađarskom Kulturnom centaru "Petefi Šandor".

Programi su realizovani u trajanju od tri meseca , dva puta nedeljno , u saradnji sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja a za realizaciju istih bili su zaduženi profesori i apsolventi sa katedre za rekreaciju , u projekat je uključeno ukupno 24 Mesne zajednice iz Novog Sada , a ukupno 1000 građana Novog Sada je učestvovalo u projektu.

Ono što treba posebno istaći je i to da je projekat imao za jedan od ciljeva da se građanima Novog Sada ponudi potpuno besplatan program vežbanja .

Programi vežbanja:

LATINO – grupno vođeni fitnes program koji se izvodi uz latino i internacionlnu muziku, kreirajući dinamičnu, uzbudljivu, veselu i efektivnu fitness celinu.
PILATES – predstavlja jedinstven program vežbanja sačinjen od vežbi jačanja, istezanja i disanja. Usmeren je prevashodno na jačanje mišića leđa i trbuha, i pogodan je za sve, naročito za one koji bi želeli da poboljšaju svoj posturalni status.

AEROBIC – grupno vođeni fitnes program sačinjen od jednostavnih, osnovnih aerobik koraka i kretnji koji poboljšava aerobnu izdržljivost i pozitivno utiče na redukciju telesne mase i potkožnog masnog tkiva.

Projekat Vežbanjem do boljeg zdravlja – Budi fit je planirano da bude nastavljen od novembra meseca 2011 godine u Novom Sadu, a planira se realizacija istog i u drugim gradovima i opštinama u AP Vojvodini.

Podelite vest

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

        MOS  OKS     RZZS    SSS     logo2        SSV       PZZS      esavezi2         sportal org rs