A- A A+

Vladimir Batez posetio Mali Iđoš

.

U četvrtak 30. marta 2017. godine, na poziv Predsednika opštine MalI Iđoš Marka Lazića, Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez posetio je ovu opštinu. Sekretara su pored predsednika opštine dočekali i potpredsednik Zoltan Kerekeš i Ištvan Siđi, Predsednik Skupštine opštine. Nakon kraćih konsultacija, posetili su stadion fudbalskog kluba „Jadran“ iz Feketića , gde će se uskoro izgraditi tribine, kao i školu u Lovćencu, u kojem je obnovljena školska sala iz sredstava odobrenih od strane Sekretarijata. 

„Sa zadovoljstvom čujem da je u Malom Iđošu osnovan sportski savez, koji dosad nije postojao. To je bila potreba, koju inače propisuje novi Zakon o sportu. Interes je Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu da stekne partnere iz jedinica lokalnih samouprava. To će nam omogućiti uvid stanja na terenu, a najbolji način za to je poseta opštinama. To je i razlog što se danas nalazim ovde – rekao je gospodin Batez i dodao da mu je cilj da poseti svaku opštinu u pokrajini. Istakao je i da će pokušati da realizuje sve aktivnosti vezane za Strategiju sporta u Republici Srbiji i Programa razvoja sporta u AP Vojvodini, prvenstveno afirmaciju školskog sporta, unapređenje sportske infrastrukture i vrhunskog sporta. Želja nam je pružanje logističke pomoći za svaku sportsku aktivnost. Uz pomoć Sekretarijata, izgradiće se tribine na fudbalskom stadionu u Feketiću, istakao je Marko Lazić.

Pokrajina je opredelila preko 15 miliona dinara za izgradnju tribine, što su značajna sredstva i mi se na tome iskreno zahvaljujemo. Pored toga bi napomenuo, da je i sama opština ove godine izdvojila više sredstva za sport. Sadašnji iznos je 7,5 miliona dinara, od kojih ćemo 7 miliona rasporediti u skladu sa Zakonom o sportu, a ostala sredstva opredeliti za organizaciju sportskih manifestacija i nagrađivanje u sportu – istakao je Predsednik opštine. Pokrajinski sekretar je ovom prilikom uručio fudbalske lopte predstavnicima FK „Jadran“ iz Feketića.

        MOS  OKS     RZZS    SSS     logo2        SSV       PZZS      esavezi2         sportal org rs