A- A A+

Проглашење спортисте године у Апатину за 2017. годину

.

1517603187DSC02329 naslovnaСпортски савез општине Апатин на свечаној церемонији, одржаној 2. фебруара у Дому културе, свечано је уручио признања најуспешнијим спортистима и спортским колективима за 2017. годину.
Признања су спортистима уручили Аранка Биндер, помоћница покрајинског секретара за спорт и омладину, и Игор Ковачић, бивши кајакаш и учесник Олимпијских игара у Сиднеју 2000. године, а присутне су у име општине Апатин и Спортског савеза као организатора, поздравили председник општине Милан Шкрбић и Драган Поповић, председник Спортског савеза општине Апатин.

По оцени стручног жирија, спортискиња године је шахисткиња Марина Гајчин, а најбољи спортиста је атлетичар Ђуро Борбељ. У категорији младих спортиста награђени су кошаркаш Милош Глушица, члан Кошаркашког клуба ,,Дунав'' и Сања Малеш, чланица Одбојкашког клуба ,,Апатин''.
За најуспешнијег стручњака у спорту проглашена је Милка Никшић, тренер рукометног клуба “Пик” из Пригревице, док је за најуспешнијег спортског радника изабран Ђуро Ковачић из Кајакашког клуба ,,Панонија''. За најуспешнији спортски колектив у 2017. години проглашен је Куглашки клуб Апатин, а најуспешнија спортска манифестација је “АСИКС Дунавски полумаратон”, у огранизацији Атлетског клуба ,,Апатин''.

Ове године додељене су још две награде. За допринос развоју фитнес спорта у општини Апатин награду је постхумно добила трагично настрадала Милица Беслаћ, а исту је примио њен брат Ненад Беслаћ. За допринос у развоју фудбала у Пригревици и бројне успехе Фудбалског клуба ,,Братство'' награду је, такође постхумно, добио Горан Несванулица – Клипи, некадашњи председник клуба, а признање је примио његов син Лука Несванулица. Ове две награде уручио је Слободан Бачић, секретар Спортског савеза општине Апатин.

 

        MOS  OKS     RZZS    SSS     logo2        SSV       PZZS      esavezi2         sportal org rs