A- A A+

Владимир Батез присуствовао пријему делегација Европске карате федерације и Карате федерације Србије

.

11052018 Mirovic Evropska karate federacija 2 naslovna batezУ петак 11. маја 2018. године Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез присуствовао је пријему делегација Европске карате федерације и Карате федерације Србије.
Председник Покрајинске владе Игор Мировић приредио је, овом приликом, пријем за делегацију Европске карате федерације на челу са председником Антониом Еспиносом и делегацију Карате федерације Србије, поводом 53. Европског карате шампионата који се одржава у Новом Саду до недеље, 13. маја.

Пожелевши добродошлицу, председник Мировић изјавио је, да ће Нови Сад бити добар домаћин и организатор овог првенства, додавши да је Покрајинска влада у сарадњи са Министарством спорта и омладине и Градом Новим Садом уложила много труда да се ово првенство организује на највишем нивоу.
„За нас је велика част што сте овде, очекујем да све протекне у најбољем реду и да победи најбољи“, нагласио је председник Мировић.
Он је додао да ће ово првенство имати велике ефекте у будућности за развој спорта, а пре свега каратеа кроз мотивацију младих.
„У спорту не постоји резултат без тимског рада, јер се само на тај начин обарају рекорди, а кроз организацију Европског шампионата у каратеу показаћемо свету да Србија јесте земља спорта“, изјавио је министар Удовичић.Председник Извршног комитета Европске карате федерације Антонио Спиноса захвалио се председнику Мировићу на пријему, и изразио задовољство због чињенице да је 53. Европски шампионат у каратеу, окупио највећи број земаља и такмичара чиме је Србија показала, како је рекао, колику репутацију има Карате федерација Србије.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        sportal org rs     fond za evropske poslove CMYK