A- A A+

Владимир Батез примио освајаче медаља са куглшаког СП у Клужу

.

naslovna kss ksv prijemУ петак 8. јуна 2018. године покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез примио је  групу освајача меадља са куглашких јуниорских и сениорских шампионата света и кадетског Светског купа у румунском Клужу од 13. до 27. маја. Куглашице и куглаши Србије освојили су укупно 16 медаља (8-3-5). У сениорској конкуренцији освојили су четири злата и бронзу, у омладинској девет медаља, по три златне, сребрне и бронзане, док  су  кадеткиња и кадет обрадовали златном и бронзаном медаљом.

 Пријему су од репрезентативаца присуствовали светска шампионка и рекордерка у комбинацији Јасмина Анђелковић, победница кадетског Светског купа и „бронзана“ у микс пару Владана Обранић, „бронзани“ сениор у комбинацији  Игор Ковачић,  двоструки узастопни шампион света за јуниоре у спринту Милорад Војновић, првак света у микс тандему са Хермином Лукач Бојан Кличарић, вицешампион света у тендему са Војновићем Давид Лаиншчак, бронзани  појединачно – класик и капитен петоструких узастопних првака света јуниорске репрезентације Србије Норбрет Ерњеши и чланови шампионске екипе омладинаца Чаба Заварко и Адриан Лончаревић. Делегацију су предводили председник Куглашког савеза Србије Урош Драгојловић и Куглашког савеза Војводине  Радован Шуњка, члан Управног одбора КСС Босиљка Божић, селектор јуниорске и сениорске репрезентације Србије Војко Павловић (кога је Драгојловић представио као, тренутно, најтрофејнијег стручњака у светском куглању) и секретар  КС Војводине Лазар Шуњка.

– Поносни смо на наше куглашице и куглаше, који су, не само фантастично успешни спортисти, већ и добри ђаци, студенти и људи- рекао је у поздравној речи Урош Драгојловић.- Оно што су постигли у Клужу ове године остаће записано и у аналима светског куглања, од могућих седам сениорских титула освојили су четири уз један светски рекорд и Србија је била најбоља нација. Пре неколико дана  примио нас је генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић. Због тога смо и вама, господине Батез,  веома захвални јер подржавате  куглање у Војводини кроз степендије младим спортистима, али и улажете велике напоре да се поправи спортска инфраструктура.

Господин Батез честитао је куглашима и куглашицама и селекторима на  изузетним резултатима у Клужу: – Пратим успехе у вашем спорту већ дуго и веома сам задовољан јер освајате медаље у свима категоријама, од пионира до сениора и у мушкој и женској конкуренцији, што сведочи о добром систему, квалитетној куглашкој школи која, очигледно, даје резултате на овим просторима и  јаком, сложном руководству. Имао сам задовољство да будем  и генерални секретар Спортског савеза Србије и да се добро упознам са проблемима са којима се суочавају спортови који немају велику меркетиншку и медијску подршку, а имају огромне резултате.

Владимир Батез је нагласио да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину настојати да и убудуће помогне стварању квалитетне инфраструктуре у сарадњи са локалном самоуправом, као и да кроз стипендирање младих спортиста и успешних тренера оснажи спортску базу у Војводини. Истакао је да је пријатно изненађен што је овако велики број освајача меадља из Клужа дошао на пријем.

        MOS  OKS     RZZS    SSS     logo2        SSV       PZZS      esavezi2         sportal org rs