A- A A+

Владимир Батез свечано отворио у Пригревици теретану на отвореном

.

batez 768x576 naslovnaУ уторак 2. октобра 2018. године у Пригревици је свечано отворена теретана на отвореном коју су заједно изградили општина Апатин и Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Подсећања ради, вредност инвестиције износи око 5,5 милиона динара, са тиме да је из покрајинских фондова добијено 2,5 милиона, а остало је финансирала општина Апатин.

 

Својим доласком свечано отварање увеличао је некада врхунски одбојкаш, а данас Покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, који је уједно и отворио теретану. 
- Драга децо, поштовани председниче општине Апатин, драги родитељи, мештани Пригревице. Ја данас има велику част и задовољство да вам се обратим у име Покрајинске владе Војводине и у име Секретаријата за спорт и омладину, а које је заједно са општином Апатин финансирало ову теретану на отвореном. Изузетно ми је задовољство да вас видим овде и како чујем терен је увек препун вежбача и деце, те сам презадовољан што имате овде добре услове да се лепо дружите и да тренирате, јер је то важно за вас како би добро и здраво расли, а и деца која су активнија у спорту боља су у школи, казао је Владимир Батез. 
Према Батезовим речима, општина Апатин је велики партнер Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, те се присетио да је прошле године реализован пројекат изградње спортских терена у Купусини, као и теретане на отвореном у Апатину.

Испред ОШ "Младост" из Пригревице, присутним гостима обратила се директорка Евица Остојић која се захвалила свим људима који су учествовали у изградњи теретане и пожелела деци да што више времена проводе овде вежбајући и одрастајућу уз спорт, а не уз мобилне телефоне.

- Надам се да ћете на леп начин користити ову "оазу" у нашем селу, не само за спорт, него и за дружење. Зато мобилне телефоне оставите код куће и дођите овде да се дружите са својим другарима,  изјавила је Остојићева.

Заменица председника општине Апатин, Дубравка Кораћ, исказала је велико задовољство завршавањем радова на овом пројекту, јер се о теретани на отвореном у Пригревици дуго говорило.

- Идејно решење је урађено пре више од годину дана и са великим задовољством кажем да је реализована баш онако како смо то планирали, пре свега захваљујући Покрајинском секретаријату за спорт и омладину као и канцеларији за локално-економски развој општине Апатин. Надам се да ћете је користити дуго, да ћете је чувати, надам се да ћемо и друге инвестиције у Пригревици направити онако како смо планирали, пре свега то се односи на реновирање школе. Читава ова идеја и смисао нашег рада је да ово село живи и да ви останете у њему и које би требало да иза нас остане лепше него када смо ми дошли, рекла је Дубравка Кораћ.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK