A- A A+

Одржан први састанак пројектног тима у оквиру пројекта Parainspired

.

IMG 2213У уторак 29. јануара 2019. године у Плавом салону Покрајинске владе у Новом Саду одржан је први састанак пројектног  тима у оквиру пројекта Социјална интеграција кроз параспорт – Parainspired! који је одобрен из прекограничног програма Србија – Босна и Херцеговина 2014-2020 (ИПА II). Укупан буџет пројекта је нешто више од 243 хиљаде еура и пројекат ће се спроводити наредних 15 месеци.

 Прекогранични програм Србија – Босна и Херцеговина 2014-2020 спроводи се као део Инструмента за предприступну помоћ (ИПА II) и као такав је резултат заједничког планирања владајућих структура и осталих заинтересираних страна двају држава. ИПА II подржава прекограничну сардњу с циљем промовисања добросуседских односа и друштвено-економског развоја те подстицања европских интеграција.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину је водећи партнер на овом пројекту. Остали партнери су Олимпијски комитет Босне и Херцеговине, Општина Инђија и Фонд „Европски послови“ АП Војводине.

Присутнима се данас најпре обратио покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез. Господин Батез се захвалио свим партнерима односно члановима пројектног тима на уложеном труду како би овај пројекат био одобрен и пожелео пуно успеха током саме реакизације и спровођења пројектних активности.

Након тога је менаџер пројекта Марко Адамовић укратко представио сам пројекат и навео главне активности и обавезе које морају да испуне сви партнери.

У радној атмосфери, кроз питања и одговоре, партнери су се генерално упознали са својом улогом и обавезама на самом пројекту.

Поред Марка Адамовића, чланови пројектног тима испред покрајинског секретаријата за спорт и омладину су Данијела Дабић-финансијски менаџер и Драган Величковић-администратор пројекта.

Састанку су присуствовали, испред  Олимпијског комитета Босне и Херцеговине Јасмин Хоџић и Лана Гргић, испред општине Инђија Марко Гашић и Драгана Радиновић, и испред Фонда „Европски послови“ АП Војводине Ивана Ђурица, Гордана Јаковљевић и Јано Пушкар.

Следећи састанак заказан је за март месец ове године када је и планирана отварајућа конференција пројекта у општини Инђија.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK