A- A A+

Владимир Батез на Европском олимпијском фестивалу младих у Сарајеву

.

RvanjeВладимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину је на позив Соње Давидовић, министарке породице, омладине и спорта Републике Српске и њеног помоћника, Драгана Јаћимовића, боравио у Сарајеву на Европском олимпијском фестивалу младих „ЕJОФ 2019“. Током дводневне посете, покрајински секретар Батез је био специјални гост и једини представник Србије у делегацији Републике Српске на Церемонији свечаног отварања манифестације, на чијем је челу био Милорад Додик, председник председништва БиХ, који је и отворио смотру спортиста.

САРАДЊА ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ И МИНИСТАРСТВА ПОРОДИЦЕ ОМЛАДИНЕ И СПОРТА  РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, ЗАЈЕДНИЧКИ ЦИЉ, УНАПРЕЂЕЊЕ СПОРТА.

- Током дводневног боравка уз сјајне домаћине искористили смо прилику да посетимо Олимпијски центар Јахорина, где се одвијао део такмичења и где смо имали радне састанке са Ненадом Вуковићем, градоначелником Источног Сарајева.  Такође, обишли смо и спортска борилишта на Палама у друштву Бошка Југовића, начелника општине Пале, где су се, иначе, прошлог лета припремале наше мушка и женска одбојкашка репрезентација- истиче Батез који је на такмичењу подржао наше спортисте и представнике нашег Олимпијског комитета на челу са Божидарем Маљковићем.

На радним састанцима у Сарајеву је договорено да ће вишегодишња сарадња  Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Министарства породице, спорта и омладине Републике Српске бити озваничена посебним протоколом који ће, како се очекује, бити потписан средином марта месеца у Новом Саду.

- У духу одличне сарадње, биће реализовани пројекти у разним спортовима, посебно по питању заједничке апликације ка Европским фондовима. Такође, сарађиваће се на пољима школског спорта, едукације, развоја и размене стручњака и такмичара у циљу заједничке промоције и унапређења спорта у Републици Српској, Војводини и Србији- потврдио је Батез.

Пример сарадње огледа се и у манифестацији „Турнир присаједињења“, која је 9. и 10. децембра прошле године, уз учешће више од 500 дечака и девојчица из селекција Срема, Баната, Бачке и Републике Српске, одржана у новосадском  "Спенс- у".

Тада су Владимир Батез, покрајински секретар за спорт и омладину и Драган Јаћимовић, помоћник министра за породицу омладину и спорт РС нагласили да ће сарадњу развијати у свим областима, јер је постављен темељ за заједничко унапређење спорта.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK