A- A A+

Сајам спорта организован у Оџацима по четврти пут

.

RvanjeСајам спорта који је одржан у Спортском центру Оџаци у оквиру манифестације 4. Дан спорта, окупио је неколико стотина деце која су вежбала и имала прилику да се упознају са различитим школама спортова. Представљени су фудбал, рукомет, кошарка, одбојка, тенис, стони тенис, борилачки спортови, ауто-мото спорт, плес и гимнастика, атлетика, шах, стрељаштво и спортски риболов.У презентацијама су учествовали клубови и спортска удружења из општине Оџаци. Организатор Спортски савез општине Оџаци је промовисао и своју Бесплатну школицу спорта, а у промоцији су учествовала деца из нижих разреда основних школа заједно са својим учитељима и тренерима ангажованим у овом програму.

На Сајам спорта у Оџацима су и ове године дошла многа позната имена из света спорта, представници спортских савеза Србије и Војводине, Покрајинског секретаријата за спорт и омладину, Покрајинског завода за спорт и медицину спорта, неколико војвођанских гранских спортских савеза. Међу гостима је био и некадашњи одбојкашки репрезентативац Слободан Бошкан, данас на функцији председника Спортског савеза Војводине. Испред Покрајинског секретаријата за спорт и омладину сајму је присуствовао Драган Величковић, саветник у Секретаријату. Сајму су такође присуствовали др Данијел Жупић директор и Данијела Шпирић помоћница директора покрајинског завода за спорт и медицину спорта као и мр Младен Стојшин генерални секретар Спортског савеза Војводине.

Сајам спорта свечано је отворио Мирослав Кондић, заменик председника општине Оџаци.

С обзиром да је четврти по реду Дан спорта одржан 14. фебруара, када се слави православни Трифун односно Валентин у западној традицији, свеци који се сматрају заштитницима искрене љубави, осмишљен је и прикладан слоган под којим су ове године организована сва дешавања. Заљубљени у спорт(у) представља све истинске заљубљенике у спорт, свих узраста.  За децу спорт треба да буде део свакодневнице. Бавећи се спортом они стичу и одређене радне навике и вештине и што је најважније живе здраво.Спортски савез општине Оџаци је покренуо Сајам спорта са циљем да што већи број деце укључи у систем спорта. Према речима Михајла Сујера, секретара општинског Спортског савеза, данас преко 70 посто деце са територије општине активно учествује у спорту, што је добра база због које се са правом у наредном олимпијском циклусу могу очекивати прави, велики спортски резултати. - Само у нашој Бесплатној школици спорта имамо преко 650 деце, што представља две трећине укупног броја ученика у основним школама. Школица спорта функционише у сваком насељеном месту и у свакој сали. Све то не би било могуће без праве подршке локалне самоуправе, али и школа, клубова, учитељица, директора школа, који су се ангажовали и за ову манифестацију и учинили велике напоре да организују и доведу децу. Ми као организатори то ценимо каже Сујер. Манифестација Дан спорта завршена је свечаном доделом признања најбољима у области спорта у општини Оџаци за 2018. годину.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK