A- A A+

Владимир Батез отворио Европско првенство у рвању за млађе сениоре

.

04032019 kuglana 1 naslovna

У Великој дворани новосадског СПЕНС-а, вечерас је отворено још једно велико такмичење у рвању – Европско првенство за сениоре млађе од 23 године, које је окупило више од 650 учесника из 35 државa. Обраћајући се на свечаној церемонији отварања, покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, који је и председник Организационог одбора Првенства, пожелео је учесницима и гостима добродошлицу у Нови Сад, Војводину и Србију, такмичарима успех на борилиштима, као и прилику да уживају у гостопримству домаћина, као што је то било и пре две године, када се на истом месту одржао Европски сениорски шампионат.

„Желим да у своје земље по повратку понесете и лепе успомене из Новог Сада, који је ове, 2019. године, Омладинска престоница Европе и центар младе Европе, где се и ви, млади рвачи, у потпуности уклапате“, поручио је Батез.

Батез је изјавио да смо у Србији поносни на своје рваче. „Посебно бих истакао да је Војводина колевка српског рвања, да је ова грана спорта, са дугом традицијом и великим бројем поклоника, у Војводини на највишем нивоу, са најбољим клубовима и спортистима - актуелним европским, светским и олимпијским шампионима“, рекао је Батез и захвалио се Светској рвачкој федерацији на поверењу да овако велико такмичење додели нашој земљи и рвачким савезима на труду у припреми манифестације.

На отварању се присутнима обратили председник Светске рвачке федерације Ненад Лаловић, председник Европске рвачке федерације Ценo Ценов, председник Рвачког савеза Србије Жељко Трајковић и члан Градског већа Новог Сада за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK