A- A A+

Владимир Батез обишао обновљени спортски терен у ОШ „Јосиф Маринковић“ у Новом Бечеју

.

19. 06. 2019 Batez Novi Bečej 1Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез обишао је данас обновљени спортски терен у ОШ „Јосиф Маринковић“ у Новом Бечеју. Након обиласка спортског терена, заједно са председником Општине Сашом Максимовићем, Батез је истакао да захваљујући овој реконструкцији, коју су заједнички финансирали Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Општина Нови Бечеј, у износу од пет милиона динара, у чему је ресорнои покрајински секретаријат учествовао са 2,5 милиона динара, ова школа сада има адекватну инфраструктуру за мали фудбал, рукомет, као и трибину уз заштитне мреже око терена.

 

Овом приликом саниран је и део крова ходника који спаја школу и фискултурну салу, који је био у врло лошем стању.

Батез је истакао да је Основна школа „Јосиф Маринковић“ у Новом Бечеју, само једна у низу школа у нашој покрајини, за које су из покрајинског буџета на конкурсу издвојене паре за санацију и адаптацију спортских објеката и терена, као и опремање спортским реквизитима.

„Овакви пројекти су на линији онога што је Покрајински секретаријат за спорт и омладину утврдио као своје приоритете, а то је улагање у спортску инфраструктуру у основним и средњим школама, што се реализује преко конкурса за финансирање санације, адаптације, опремања и изградње спортске инфраструктуре“, рекао је ресорни секретар и додао да је Покрајински секретаријат за спорт у протекле три године, до 2019. године, реализовао 190 пројеката, који се односе на опремање и изградњу школске спортске инфраструктуре и јавних терена на територији АП Војводине.

У опредељивању средстава за пројекте води се рачуна, како је Батез нагласио, о равноправној територијалној заступљености локалних самоуправа. Он је навео да и Управа за капитална улагања Војводине финансира пројекте у области спорта, те да је само у овој години, за седам пројекта, издвојила више од 460 милиона динара.
Батез се осврнуо се и на изузетну сарадњу са Општином Нови Бечеј и у области спорта и у области омладинске политике.

„Захвалан сам на великој подршци председнику општине Нови Бечеј Саши Максимовићу. Са овом локалном самоуправом смо прошле године већ реализовали један велики пројекат – санацију и опремање куглане у Новом Бечеју. Разговарали смо и о новим пројектима, као што је комплетна реконструкција спортске хале“, рекао је Батез .

Он је додао да су од 28. до 30. јуна Нови Бечеј и Бечеј домаћини Радничке спортске олимпијаде Војводине са око 2.500 учесника, која се одржава сваке четврте године, а коју је Покрајински секретаријат за спорт и омладину подржао преко Покрајинског савеза „Спорт за све“.

Председник Општине Нови Бечеј Саша Максимовић захвалио се Покрајинској влади и Покрајинском секретаријату за спорт и омладину што имају разумевања према лошој инфраструктури у Новом Бечеју, као и за за обнову свега, што је у овој општини било запуштено скоро три деценије.

„Трудимо се да реконструишемо спортску инфраструктуру не само у Новом Бечеју, већ и у другим насељеним местима. Реконструисани терен у дворишту ове школе, поред тога што ће бити на располагању школској деци, биће на располагању и за одржавање спортских турнира. Следећи корак је полагање камена темељца за изградњу нове фискултурне сале у Бочару, једином месту у општини које нема фискутурну салу“, рекао је Максимовић. Он је додао да, осим улагања у школе, у овој општини се труде да пруже подршку свему ономе што значи бољу будућност за грађане и значајно је за здравље њихове деце.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK