A- A A+

Батез и Јањић у ''Кристалној дворани'': шампионат може да почне

.

Batez Kristalnadvorana012Два дана уочи почетка Европског шампионата у кошарци за сениорке, дворану у којој ће се играти утакмице групе Д у Зрењанину обишли су покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и градоначелник Чедомир Јањић са сарадницима. “Кристална дворана” у потпуности је спремна за одржавање највеће спортске смотре у Србији ове године, а у току су и завршни радови на уређењу околине, зелених површина, улаза у град, осветљењу прилазних саобраћајница дворани. Сви смештајни капацитети су попуњени и очекује се да наредних дана наш град посети и одређен број страних туриста и навијача репрезентација које, уз Србију, играју у Зрењанину - Русије, Белорусије и Белгије.

У самој дворани, где су синоћ први тренинг одржале репрезентативке Белгије, целокупан простор прилагођен је потребама шампионата. Постављена су два нова семафора, лиценцирана од пет светских спортских федерација, од којих је један са ЛЦД екраном димензија 3 x 3 метра, на конструкцијама кошева су нови семафори за мерење времена напада, окречена је и брендирана комплетна унутрашњост, иза коша постављене су новинарске ложе, постоља за телевизијске камере, а простор за службена лица и играчице премештен је испред јужне трибине, насупрот уобичајеног распореда. Одређени су и обележени простори испод трибина намењени акредитовању, представницима медија, медицинским службама, пратећем особљу. Урађена је и репарација степеништа, платоа испред улаза у дворану, прелепљене су фолије на страни дворане с које директно допире сунчева светлост и брендирани сви улази, како службени, тако и за публику и ВИП госте.

Посета покрајинског секретара Владимира Батеза искоришћена је и за уручење спортске опреме - гарнитура дресова женском кошаркашком клубу “Пролетер 023”, новим чланицама супер лиге Србије, у склопу активности којим Покрајински секретаријат за спорт и омладину помаже спортске колективе широм Војводине.

Градоначелник Јањић рекао је да је град учинио напоре да заврши све што је било неопходно за организацију овако великог спортског догађаја и да очекује да ће све протећи у најбољем реду.
- Можда најатрактивнија група за нас игра се у Зрењанину, у којој играју Русија, Белорусија, Белгија и наша репрезентација. Веома сам задовољан што смо успели да се изборимо да ми будемо домаћини, значајна средства су уложена, пре свега, да халу уредимо по стандардима светске кошаркашке федерације ФИБА и сведоци смо да, ионако лепа дворана, овако избрендирана заиста сјајно изгледа. Очекујемо и добар одзив публике, утакмице ће сигурно бити атрактивне, све ће и директно бити преношено и мислим да ће ово бити најбоља промоција града Зрењанина - казао је градоначелник и додао да су хотелски капацитети “Војводине”, “Каштела Ечка” и других смештајних објеката пуни.

- Зрењанин је леп град, мало недостаје да буде такав у потпуности, тако да смо се потрудили да сви гости одавде понесу лепе утиске - закључио је Јањић.

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез такође се уверио у спремност града Зрењанина и “Кристалне дворане”, пред почетак Европског шампионата.
- Покрајински секретаријат дао је подршку реализацији овог спортског догађаја, као највећег у Војводини и Србији ове године, у износу од 3 милиона динара. Видим да је све спремно, сигуран сам да ће град Зрењанин испоштовати све захтеве које ФИБА прописује и да ћемо са задовољством сви моћи да дамо подршку нашој репрезентацији на путу ка врхунском резултату - нагласио је Батез.

Подсетио је да Секретаријат за спорт и омладину, преко Управе за капитална улагања Покрајинске владе, сарађује с градом Зрењанином на реализацији више пројеката у области развоја спорта и спортске инфраструктуре.
- У току је и реконструкција Градског стадиона, као највећа инвестиција у спортској инфраструктури, а у овом делу Војводине, средњем Банату, имали смо инвестиција и у Житишту, базирали смо се и на санацију спортских терена, школских сала, у Зрењанину смо такође санирали поједине фискултурне сале. Заједнички радимо на томе и даље, а оно што је јако важно јесте да имамо одличну сарадњу, да Град Зрењанин увек одређује приоритете и потребе и да онда, кроз своје учешће и суфинансирање, нама омогући да заједнички реализујемо такве пројекте - назначио је Владимир Батез.

Извор: Званична презентација Града Зрењанина

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK