A- A A+

10. Међународно отворено првенство Војводине у шаху

.

DSCN2479У петак, 12. јула ове године, у Новом Саду, у прелепом амбијенту ресторана „Рибарац“ на Рибарском острву, у организацији Шаховског савеза Војводине, почело је јубиларно 10. Међународно отворено првенство Војводине у шаху. Манифестацију је значајно подржао и Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а већ на старту такмичења оборен је и рекорд првенства по броју учесника, јер се окупило 246 такмичара из 23 земаље са чак 3 различита континента (Европе, Америке и Азије).

 

Свечано отварање Међународног првенства Војводине је почело интонирањем химне „Боже правде“ у лепој и емотивној изведби студенткиње Оље Петровић (двоструке победнице Војводине у певању француских шансона), а потом су госте поздравили председник Шаховског савеза Војводине Зоран Станимировић, директор тунира велемајстор Синиша Дражић и Аранка Биндер помоћница покрајинског секретара за спорт и омладину, која је прогласила првенство отвореним и симболично повукла први потез у партији Д. Батсурен (Монголија) – Ц. Бајлав (Турска).

Шаховски програм је подељен на А, Б и Ц - ОПЕН турнир као и на омладинско и женско првенство и четири пратећа брзопотезна турнира, кроз које за шест дана такмичења укупно треба да продефилује око 700 играча са разним титулама – од аматерских категорника до мајстора ФИДЕ, интернационалних мајстора и врхунских велемајстора.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK