A- A A+

Секретар Батез са веслачима пред Европско универзитетско првенство

.

IMG 2612

Европско универзитетско првенство у веслању одржаће се од 3. до 8. септембра у шведском Јончепингу, на којем ће се наћи у представници два српска универзитета, из Новог Сада и Београда. Захваљујући Покрајинском секретаријату за спорт и омладину студенти из Веслачког клуба Данубиус 1885 представљаће Универзитет у Новом Саду, град и државу, и то са две посаде, осмерац и дубл скул.

 

Покрајински серетаријат за спорт и омладину обезбедио је опрему у којој ће веслачи наступити, а кроз пројекте овог секретаријата биће и сада, а и надаље обезбеђена финансијска средства за афирмацију студентског спорта.

Веслаче је пут Шведске испратио покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, који је пожелео срећан пут, уз уверење да ће на најбољи начин представљати нашу државу, Покрајину и град.

– Покрајински секретаријат је подржао одлазак наших веслача на Европско универзитетско првенство, а посебно ми је драго јер први пут у историји имамо осмерац на међународном такмичењу. Све су то врхунски спортисти и студенти за пример, тако да ми подржавамо у склопу нашег плана рада и универзитетски и школски спорт. Битно је да стекну нова искуства, да дају све од себе и да пробају да постигну што бољи резултат да би у годинама које долазе задржали континуитет и допринели да омасовимо ову дисциплину. Секретаријат је опремио комплетну делегацију спортском опремом, покрили смо део путних трошкова, смештаја и хране. Ради се о озбиљној подршци. Нама је стварно драго јер су ово прави репрезенти наше земље и новосадског Универзитета – истакао је Батез.

Председник Веслачког савеза Војводине (ВСВ) и потпредседник ВК Данубиус 1885 Милан Саратлић истакао је да је поносан да први пут откако наша држава учествује на овим такмичењима имаћемо посаду осмерца.
– То је краљевска дисциплина, која се у универзитетском и веслачком спорту највише цени, она је недоступна многим озбиљнијим државама и универзитетима него што је наш, новосадски. Пре свега мислим у финансијском и бројчаном смислу озбиљнији. Имамо и срећну околност што су то све момци који су били бивши репрезентативци и такмичари клуба, који су уписали озбиљне факултете попут ФТН-а, ПМФ-а, Академије уметности, ФФК..., а у нижим су годинама тако да пред њима је вишегодишња прилика да представљају Универзитет у Новом Саду. Универзитет је аминовао наш одлазак и право да их заступамо, што им се захваљујемо, а ми као клуб и ВСВ се трудимо да то закотрљамо, па да Универзитет то још боље препозна и смести у свој програм – рекао је Милан Саратлић.

Боје Универзитета у Новом Саду, под вођством тренера Алексе Ђокића, браниће - осмерац у саставу: Милош Башић, Милан Швоња, Ђорђе Урукало, Петар Савин, Иван Грубор, Алекса Ђоковић, Урош Ненадић, Иван Гајић и кормилар Тара Стајић, као и дубл скул: Никола Саратлић и Никола Лазов.

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK