A- A A+

Мировић положио камен темељац за изградњу нове спортске хале у Деспотову

.

Kamen temeljac sportskehale u Despotovu 6Председник Покрајинске владе Игор Мировић положио је данас, у Деспотову, у општини Бачка Паланка, камен темељац за изградњу нове спортске хале, за шта је из покрајинског буџета издвојено више од 115 милиона динара. Објекат ће, како је најављено, бити завршен за шест месеци. Овим пројектом предвиђено је и партерно уређење које обухвата изградњу саобраћајница, паркинг простора, тротоара, атмосферске канализације и спољног осветљења као и набавку и уградњу спортске опреме.

 

Покрајинска влада је заједно са локалним самоуправама у протекле три године уложила више од 1,1 милијарду динара у изградњу и реконструкцију спортских објеката у АП Војводини. У плану су, најавио је председник Мировић, и радови на изградњи спортских објеката у Новом Кнежевцу, Тителу, Алибунару и Белој Цркви.

„Поред овог пројекта у Бачкој Паланци решавамо и друге важне текуће проблеме грађана. Почињу радови у Обровцу на изградњи канализационе мреже, радићемо и пут од Бегеча до Бачке Паланке. Радимо у свим општина у АП Војводини, Војводина напредује, немамо ниједну промашену инвестицију у протекле три године“ казао је председник Мировић.

Покрајинска влада је од јула 2016. године до данас, за финансирање и суфинансирање пројеката у општини Бачка Паланка, определила више од 308 милиона динара за реализацију пројеката у областима водоснабдевања и заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, саобраћајне инфраструктуре и развоја спорта.

Бачка Паланка определила се за равномеран развој општине, после 23 године, уз подршку Покрајинске владе завршили смо спортску халу у Гајдобри и спотрску халу у Пивницима. Ми смо привредна и спортска средина и остајемо на том путу, казао је председник Општине Бачка Паланка Бранисалв Шушница.

Полагању камена темељца присуствовали су и покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

 

 MOS  OKS    RZZS    SSS     logo2     logo ssv    PZZS    esavezi2        eSavezi header     fond za evropske poslove CMYK